Ελλάδα

Χαλκίδα: Ακραίοι αρνητές γονείς καίνε σε κουβά μάσκες, rapid test και… βιβλία του Τριβιζά

Χαλκίδα: Ακραίοι αρνητές γονείς καίνε σε κουβά μάσκες, rapid test και… βιβλία του Τριβιζά
Χαλκίδα: Μαζί με τα του βιβλίου του Τριβιζά, οι αρνητές γονείς έκαψαν και φωτοαντίγραφα του Νόμου 4682/2020 γιατί λένε θέλουν να τους πάρουν τα παιδιά.

Σε διαμαρτυρία πύρινης λαίλαπας στη Χαλκίδα εξελίχθηκε η διαδήλωση αρνητών γονέων που δηλώνουν κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στα σχολεία. 

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα eviathema.gr, πρόκειται κυρίως για γονείς αντιεμβολιαστών που συγκεντρώθηκαν πίσω από τα δικαστήρια, το βράδυ της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου. Χαλκίδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς είχαν μαζευτεί γύρω από έναν κάδο, μέσα στον οποίο έκαιγαν το παιδικό βιβλίο που έγραψε πρόσφατα ο Ευγένιος Τριβιζάς, με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού, τους παππούδες και τον εγκλεισμό στο σπίτι.

Το βιβλίο αυτό είχε μοιραστεί την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία, φέρνοντας αντιδράσεις ακόμα μέχρι και στην βουλή.

Οι γονείς που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία υποστήριξαν πως αυτό συνιστά μέρος προπαγάνδας για να διώξουν τα παιδιά από τα συγγενικά πρόσωπα

Μαζί με τα αντίτυπα του βιβλίου, οι αρνητές έκαψαν και φωτοαντίγραφα του Νόμου 4682/2020 περί των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, καθώς και μάσκες και rapid test.

Το βίντεο που ακολουθεί διαδραματίζει τη πύρινη λαίλαπα στη Χαλκίδα

Αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις θα είναι στο εξής όσοι γονείς και κηδεμόνες αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Την ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη θα αντιμετωπίζουν στο εξής οι γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τις σχολικές αίθουσες, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης προχώρησαν από κοινού σε νομοθετική ρύθμιση σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας. Χαλκίδα

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για την μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments