Κόσμος

Κορωνοϊός: Η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο

Κορωνοϊός: Η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο
Κορωνοϊός: Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Αφρικής είναι ότι έχουν το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Ο κορωνοϊός είναι μία πανδημία που έχει παγκόσμιες συνέπειες, τόσο υγειονομικές, όσο και κοινωνιολογικού χαρακτήρα. Αν και το εμβόλιο έχει πλέον βρεθεί και οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν προχωρήσει στο εμβολιαστικό τους πρόγραμμα μερικές χώρες έχουν μείνει χωρίς ανοσία.

Πιο συγκεκριμένα, απροστάτευτες εντελώς από την φονική από την φονική πανδημία του κοροναϊού είναι αρκετές χώρες της Αφρικής, καθώς όχι μόνο οι δόσεις των εμβολίων είναι ελάχιστες αλλά και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι τρομακτικά χαμηλά.

Που βρίσκεται το Μπουρουντί

Στην τελευταία θέση παγκοσμίως ως προς το επίπεδο εμβολιασμού βρίσκεται το Μπουρούντι της κεντρικής Αφρικής. Οι πλήρως εμβολιασμένοι εκεί δεν ξεπερνούν το 0.1% του πληθυσμού. Πρόκειται για το Μπουρούντι της κεντρικής Αφρικής. Ένα κράτος, το οποίο έχει συνολικό πληθυσμό κοντά στα 12 εκατομμύρια και οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι λιγότεροι από 1000.

Το Μπουρούντι μάλιστα δεν είχε ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού του έναντι του κορονοϊού, μιας και ο προηγούμενος Πρόεδρός του, Πιερ Νκουρουνζίζα (απεβίωσε στις 8 Ιουνίου 2020 από καρδιακή ανακοπή) υποβάθμιζε τη σοβαρότητα του κοροναϊού.

Είχε υποβαθμιστεί η σοβαρότητα του ιού

Παράλληλα, η χώρα δεν είχε πρόσβαση σε εμβόλια, παραλαμβάνοντας μια δωρεά 500.000 εμβολίων από την Κίνα τον περασμένο Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το Μπουρούντι σπάνια ανακοινώνει στοιχεία σχετικά με τον κοροναϊό στους πολίτες του, ωστόσο από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20.666 κρούσματα και 14 θάνατοι.

Ο νυν Πρόεδρος του κράτους, Εβαρίστ Νταγισιμίγε, από την πλευρά του χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως τον «μεγαλύτερο εχθρό των πολιτών του Μπουρούντι», με τον εμβολιασμό να διεξάγεται σε εθελοντική βάση. Ωστόσο οι πολίτες εκεί παραμένουν ακόμη δύσπιστοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments