Διεθνή

Time: Πρόσωπο της χρονιάς για το 2021 ο Ίλον Μασκ

Time: Πρόσωπο της χρονιάς για το 2021 ο Ίλον Μασκ
Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, ο Μασκ «λυγίζει τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία στη δύναμη των φιλοδοξιών του»

Ο Ίλον Μασκ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του περιοδικού, ο Ίλον Μασκ επελέγη για τη δουλειά του στο διάστημα, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και για τα σχέδιά του να μεταφέρει την ανθρωπότητα στον Άρη και το ενδιαφέρον του για τα κρυπτονομίσματα.

«Για τη δημιουργία λύσεων σε μια υπαρξιακή κρίση, για την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων και των κινδύνων της εποχής των τιτάνων της τεχνολογίας, για την πωτοπορία των πιο τολμηρών και ανατρεπτικών μετασχηματισμών της κοινωνίας, ο ‘Ιλον Μασκ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2021», έγραψε το περιοδικό στην ανακοίνωσή του.

Το Time αναδεικνύει το πρόσωπο της χρονιάς από το 1927, με πρόσφατους νικητές όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις. Έχει συχνά τονίσει ότι το βραβείο δεν υιοθετεί απαραίτητα τα πεπραγμένα του παραλήπτη του, αλλά αποτελεί αναγνώριση της επιρροής τους – αν και η ανακοίνωση του κ. Μασκ συνοδεύτηκε από ένα λαμπερό προφίλ στον ιστότοπο του Time.

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, ο Μασκ «λυγίζει τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία στη δύναμη των φιλοδοξιών του». Σημειώνει δε ότι πριν από μερικά χρόνια τον κορόιδευαν συχνά, αλλά εκείνος ήρθε για να μείνει και να δει την ιδιωτική του εταιρεία πυραύλων SpaceX να αναθέτει συμβόλαια στη Nasa και ο λογαριασμός του στο Twitter να τον βοηθά να αποφασίζει την τύχη του χρηματιστηρίου.

Ωστόσο, το περιοδικό δεν παραλείπει να αναφέρει τις επικρίσεις κατά του Μασκ, τόσο σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή όσο και τις επιχειρήσεις του. Αναφέρει «καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακές συνθήκες εργασίας», καθώς και ότι «συνεργάτες έχουν περιγράψει τον Μασκ ως μικροπρεπή, σκληρό και εξευτελιστικό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments