Οδηγός

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Όλες οι εβδομαδιαίες καταβολές για επιδόματα και παροχές

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Όλες οι εβδομαδιαίες καταβολές για επιδόματα και παροχές

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Νέο μπαράζ πληρωμών ξεκινά για επιδόματα και παροχές από ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ.

Νέο μπαράζ πληρωμών ξεκινά για επιδόματα και παροχές από ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ.

Σχεδόν 157 εκατομμύρια ευρώ σε πάνω από 630.000 δικαιούχους θα καταβληθούν στο πλαίσιο των πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ κατά την εβδομάδα 13-17 Δεκεμβρίου.

Ποιοι πληρώνονται

Ειδικότερα:

1.Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την περίοδο 13-17 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές:

  • 23,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 247.478 εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή, ως δώρο Χριστουγέννων.
  • 6,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 56.154 εργαζομένους, ενταγμένους στη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, για δώρο Χριστουγέννων
  • 6,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 29.390 εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για το Νοέμβριο.
  • 267.588 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.173 δικαιούχους, ενταγμένους στη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, για υπόλοιπα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2021

2.Από τον e-ΕΦΚΑ την περίοδο 13-17 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

  • 21,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • 305.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 340 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)
  • 30.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 55 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 15 εκατ. ευρώ σε 40.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 25 εκατ. ευρώ σε 7.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 3,5 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα
  • 800.000 ευρώ σε 3.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

4. Τέλος, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΑ, την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ). Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 53,3 εκατ. ευρώ και τα ωφελούμενα νοικοκυριά είναι 250.000.

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο