Ελλάδα

Εισαγγελέας καλεί για δύο κακουργήματα τον δικηγόρο – αρνητή για τον θάνατο 54χρονης από κορωνοϊό

Εισαγγελέας καλεί για δύο κακουργήματα τον δικηγόρο – αρνητή για τον θάνατο 54χρονης από κορωνοϊό
Εισαγγελέας καλεί για δύο κακουργήματα τον δικηγόρο- αρνητή για τον θάνατο 54χρονης από κορωνοϊό, καθώς και τον σύζυγό της

Σε εξηγήσεις για δύο κακουργήματα κλήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο δικηγόρος αρνητής. Νίκος Αντωνιάδης και ο σύζυγος της 54χρονης ασθενούς με κορωνοϊό, η οποία κατέληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αρνούμενη να διασωληνωθεί.

Γιατί κλήθηκαν για εξηγήσεις

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση και της συνέργειας στη παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ακόμη, ο δικηγόρος κλήθηκε για εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Σε ό,τι αφορά στο σύζυγο της 54χρονης, αυτός κλήθηκε για ανωμοτί εξηγήσεις ως φυσικός αυτουργός των παραπάνω αδικημάτων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας  προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι απέτρεψαν τη διασωλήνωση της γυναίκα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ανεμβολίαστη.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν γιατροί, οι οποίοι περιέγραψαν στον εισαγγελέα όλα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο τις κρίσιμες μέρες που η ασθενής αρνούνταν επίμονα τη διασωλήνωση.

Οι κινήσεις του δικηγόρου – αρνητή

Την ίδια ώρα, ο αρνητής δικηγόρος προσέφυγε στη εισαγγελία Εφετών της Αθήνας και ζητεί να μην δικαστεί για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ΄ εξακολούθηση, για το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη έπειτα από δίωξη που του ασκήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσφυγή του ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του περί σχεδίου εξόντωσης του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς κατά της κορωνοϊου. Τις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας που εξετάζει τη προσφυγή του δικηγόρου θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την απόρριψη ή όχι του αιτήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments