Ελλάδα

Καματερό: Σε σοκ οι γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν στην πυρκαγιά

Καματερό: Σε σοκ οι γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν στην πυρκαγιά
Καματερό: Δεν μπορούν οι γονείς να πιστέψουν πως έχασαν τα αγγελούδια τους, ενώ το τρίτο παιδάκι νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Νεκρά δύο παιδιά εντοπίστηκαν απανθρακωμένα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δώμα 50 τετραγωνικών μέτρων διώροφης οικίας στο Καματερό. Πρόκειται για δύο αγόρια 12 και 13 ετών που η πυροσβεστική αντίκρισε απανθρακωμένα στο δώμα. Τα δύο άτυχα παιδιά ανήκαν σε πολύτεκνη οικογένεια και είχαν ακόμη δέκα αδέλφια.

Το ένα από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και αδερφός των δύο ανήλικων που πέθαναν με τόσο φρικτό τρόπο κατάφερε να σωθεί από την φονική πυρκαγιά, όπως και ένα κοριτσάκι 3 ετών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων με εγκαύματα στα χέρια. Καματερό

Το ένα παιδί ξέφυγε από το δώμα σπάζοντας το τζάμι της πόρτας

Σύμφωνα με μαρτυρία από το ανήλικο παιδί, τα τέσσερα παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι και ξαφνικά είδε την φωτιά να τυλίγει τα πόδια του. Το παιδί έσπασε το τζάμι της πόρτας και κατάφερε να ξεφύγει από το δώμα ενώ δεν γνώριζε ότι υπήρχαν και τα αδέλφια του μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Η πυρκαγιά άρχισε στις 9:20 σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το πρωί σύμφωνα με τον αδελφό των δύο ανήλικων, αφού η μητέρα της οικογένειας άναψε την ξυλόσομπα του σπιτιού για να ζεσταθούν, όταν μια φλόγα πετάχτηκε απ’ έξω και τύλιξε στις φλόγες το σπίτι.

Καματερό

Το χρονικό της Τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στο σπίτι στο Καματερό στις 10 παρά 10. Η φωτιά ξέσπασε σε ένα δώμα περίπου 50 τ.μ. στο οποίο ήταν συνολικά τα τέσσερα παιδιά.

Όταν έσπευσε η πυροσβεστική στο δώμα στο Καματερό εντόπισαν απέξω τον πατέρα των παιδιών ο οποίος τους είπε ότι μέσα βρίσκονταν τρία από τα παιδιά του. Δυστυχώς η φωτιά είχε προλάβει να κάψει τα πάντα εγκλωβίζοντας τα παιδιά, κόβοντας το νήμα της ζωής από τα δύο αγγελούδια .

Όσο για τα αιτία της φωτιάς δεν έχει δοθεί επίσημη ανακοίνωση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι μας

  • Διατηρούμε την ψυχραιμία μας.
  • Μεταφέρουμε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Κλείνουμε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κ.λπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Κλείνουμε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
  • Μαζεύουμε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
  • Διευκολύνουμε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments