Ελλάδα

Λήμνος: Έπεσαν τα φωτιστικά εν ώρα μαθήματος στο ΕΠΑΛ

Λήμνος: Έπεσαν τα φωτιστικά εν ώρα μαθήματος στο ΕΠΑΛ
Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές όταν έπεσαν τα φωτιστικά εν ώρα μαθήματος στο ΕΠΑΛ Μύρινας της Λήμνου

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί μαθητών στο ΕΠΑΛ Μύρινας, καθώς την ώρα του μαθήματος έπεσαν, σχεδόν ταυτόχρονα, δύο φωτιστικά οροφής. Το ένα μάλιστα «προσγειώθηκε» δίπλα σε μαθήτρια, η οποία γλίτωσε παρά τρίχα.

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό και αναστάτωση στους μαθητές, με τη διεύθυνση του σχολείο και τον Σύλλογο Διδασκόντων να ζητούν άμεσο και ενδελεχή έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων

«Τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Μύρινας και εν ώρα μαθήματος αποκολλήθηκαν από την οροφή και έπεσαν στο πάτωμα δύο φωτιστικά συστήματα ελαφρού βιομηχανικού τύπου. Την αίθουσα χρησιμοποιούσε τμήμα με μικρό αριθμό μαθητών και ως εκ τούτου δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, γεγονός, ωστόσο, που δύσκολα θα είχε αποφευχθεί εάν συνέβαινε αυτό σε επόμενη διδακτική ώρα, κατά την οποία ο αριθμός των μαθητών θα διπλασιαζόταν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από την πτώση των αντικειμένων προ στιγμήν προκλήθηκε πανικός και αναστάτωση στους μαθητές οι οποίοι, υπό την επίβλεψη της διδάσκουσας, απομακρύνθηκαν τακτικά και οργανωμένα από την αίθουσα. Αμέσως μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού, σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Μύρινας κρίνει επιτακτικό και άκρως απαραίτητο τον τακτικό και ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, ο οποίος, ως γνωστόν, ευθύνεται και μεριμνά για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments