Ελλάδα

Μανουσάκης: Χωρίς ειδικευόμενους εφημερεύει το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

Μανουσάκης: Χωρίς ειδικευόμενους εφημερεύει το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου
Μανουσάκης: «Ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα, τις μισές ημέρες δεν υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος για να εξυπηρετήσει».

Σε μία πολύ σημαντική καταγγελία προέβη ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μανουσάκης επισημαίνει πως λειτουργεί το νοσοκομείο με τρομερή έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Μανουσάκης

Όπως αναφέρει σε επιστολή του, το νοσοκομείο εφημερεύει με έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μανουσάκης τονίζει μιλώντας στον 98.4 radio ότι: «Ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα, τις μισές ημέρες δεν υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος. Όπως ανέφερε «ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα… τις μισές ημέρες δεν υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος, καμιά ημέρα του μήνα δεν εκτελούνται προγραμματισμένες αξονικές τομογραφίες και ηπερηχογραφήματα για εξωτερικούς ασθενείς. 10 ημέρες το μήνα δεν υπάρχει δυνατότητα να εφημερεύει καρδιολόγος.

Μάλιστα αποκαλύπτει  ότι έχουν συγχωνευθεί από 1/9/21 η καρδιολογική με την παθολογική κλινική. Τέλος κατέληξε ότι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών μένουν αρκετές ημέρες εφημερίας με μόνο ένα γιατρό για το χειρουργικό ΤΕΠ, για το παθολογικό ΤΕΠ και για το ΤΕΠ covid.

Η Επιστολή του Συλλόγου κοινοποιήθηκε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τη διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο αυτή την περίοδο λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, τους Βουλευτές, την περιφέρεια όπως και τις Δημοτικές παρατάξεις.

Κοτανίδου για ΜΕΘ: Διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ με πολύ αυστηρά κριτήρια

Το θέμα της διαχείρισης  των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού εξέτασαν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), Αναστασία Κοτανίδου, διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, διευθύντρια ΜΕΘ “Αττικόν”, Βασίλειος, Μπέκος, διευθυντής ΜΕΘ Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.Με στεναχώρια και πόνο ψυχής επιβλέπουμε όσα ακούγονται για τις ΜΕΘ, είπε η κυρία Κοτανίδου και έκανε λόγο για ανυπόστατες ισχυρισμούς περί διακρίσεων ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ. Μανουσάκης

Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό και αισχρό για γιατρό και νοσηλευτή από το να τον κατηγορούν για επιλογή περιστατικών τόνισε από την πλευρά ο κ. Μπέκος, προσθέτοντας πως στις ΜΕΘ «ο σκοπός είναι ο κάθε ασθενής να βγει ζωντανός και με ποιότητα ζωής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments