Διεθνή

Ρουμανία: Αντιεμβολιάστρια βουλευτής κράτησε όμηρο Ιταλίδα δημοσιογράφο

Ρουμανία: Αντιεμβολιάστρια βουλευτής κράτησε όμηρο Ιταλίδα δημοσιογράφο
Κλείδωσε την Ιταλίδα δημοσιογράφο μαζί με το συνεργείο μέσα στο γραφείο και ειδοποίησε την αστυνομία

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Ρουμανία όταν Ιταλίδα δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για την πορεία των εμβολιασμών δέχθηκε επίθεση από βουλευτή, που ανήκει στους αντιεμβολιαστές, η οποία στη συνέχεια την κράτησε όμηρο μαζί με το συνεργείο μέσα στο γραφείο της. Και όλα αυτά ενώ είχαν ενημερωθεί οι αρχές.

Οι δύο “πανδημίες” της Ρουμανίας

Η Ρουμανία έχει να αντιμετωπίσει δύο πανδημίες, του κορωνοϊού και του σκεπτικισμού καθώς μόνο το 1/3 του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Η ομηρία

Η δημοσιογράφος της RAI Λουτσία Γκοράτσι πήγε να κάνει ένα ρεπορτάζ για την κατάσταση στη Ρουμανία.

Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί τι θα πάθαινε όταν θα πήγαινε να πάρει συνέντευξη από την βουλετή και ηγέτιδα του αντιεμβολιαστικού κινήματος Ντιάνα Ιβανόβιτσι Σοσοάτσα που διακηρύττει ότι η πανδημία είναι το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα.

«Ποια πανδημία; Κανείς δεν πέθανε! Θα κριθούν όλοι! Θα γίνει μία δεύτερη δίκη της Νυρεμβέργης!» είπε η Ντιάνα Ιβανόβιτσι Σοσοάτσα.

Όταν η δημοσιογράφος της ζήτησε να παραμείνει στα καταγεγραμμένα στοιχεία, η ακροδεξιά βουλευτής την κλείδωσε μαζί με το συνεργείο στο γραφείο. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και είπε: «Είμαι η γερουσιαστής Σοσοάτσα και ζητάω βοήθεια. Κάποιοι εισέβαλαν στο γραφείο μου και με απειλούν».

Τα πράγματα χειροτέρεψαν

Η Γκοράτσι κατάφερε να βγει έξω, συνάντησε τους αστυνομικούς και επέστρεψε μαζί τους στο γραφείο, όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Ο σύζυγος της Σοσοάτσα την χτύπησε μπροστά στους αστυνομικούς που έμειναν αδρανείς.

«Δεν μας προστατεύετε, είμαστε δημοσιογράφοι!» τους είπε η Γκοράτσι.

«Ψάξτε τους! Μπορεί να έχουν κλέψει κάτι. Διαγράψτε όλο το υλικό που έχουν τραβήξει!» είπε η βουλευτής.

Η Γκοράτσι και το τηλεοπτικό συνεργείο μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και απελευθερώθηκαν οκτώ ώρες αργότερα χάρη στην παρέμβαση της ιταλικής πρεσβείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments