Πολιτική

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι υπέρ Ξανθού εκτός από τον Πολάκη!

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι υπέρ Ξανθού εκτός από τον Πολάκη!
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: O Βαγγέλης Παπαδημητρίου στο νέο του άρθρο στο pagenews.gr σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόντουσαν πως η χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μύριζε μπαρούτι. Οι επιθέσεις εναντίον του Ανδρέα Ξανθού για την περιβόητη υπόθεση των VIP ΜΕΘ αλλά και εναντίον του Νίκου Φίλη, είχαν προκαλέσει τις προηγούμενες ημέρες εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των μελών και στελεχών του κόμματος. Ύβρεις, απειλές ακόμη και συγκέντρωση υπογραφών για την αλλαγή του Ανδρέα Ξανθού, από τη θέση του τομεάρχη Υγείας είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται. Κάποιοι, λέγεται-χωρίς να επιβεβαιώνεται – πως ζήτησαν και την αντικατάσταση του από το Παύλο Πολάκη!

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος είχε αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και διεξήχθη διαδικτυακά. Ο Ανδρέας Ξανθός είχε την ευθύνη της εισήγησης καθώς ήταν ο ειδικός αγορητής. Η ομιλία του επικεντρώθηκε αποκλειστικά στον προϋπολογισμό, χωρίς καμία αναφορά στην υπόθεση που προσωπικά τον αφορούσε. Αμέσως μετά, ζήτησε και έλαβε το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον εκείνων που ζητούσαν το κεφάλι του Ξανθού.

Αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια ήταν μια πολιτική έκπληξη και μήνυμα απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι όσοι μίλησαν και ήταν παρά πολλοί, υποστήριξαν τον τομεάρχη υγείας ζητώντας «εδώ και τώρα», όχι μόνον την αποδοκιμασία ρητά και κατηγορηματικά των επιθέσεων αλλά τη πλήρη υποστήριξη του, από τη πλευρά της ηγεσίας. Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία της Σίας Αναγνωστόπουλου, που σε μια αποστροφή του λόγου της τόνισε πως «ο Ανδρέας Ξανθός έχει την αναγνώριση και την εκτίμηση της κοινωνίας και εμείς του εξαπολύουμε επιθέσεις και δεν τον στηρίζουμε;». Ανάλογες και ακόμη σκληρότερες ήταν οι ομιλίες όλων των βουλευτών που σε κάθε ευκαιρία εξέφραζαν την αναγνώριση και την εκτίμηση στο πρόσωπο του Ανδρέα Ξανθού. Εκτός από έναν!

Ο Παύλος Πολακης διακρίνοντας πως όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με το πιο άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο τον «φίλο» του, Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας τον λόγο εξέφρασε τις «διακριτικές» αντιρρήσεις του και αναρωτήθηκε «γιατί όταν δέχεται επιθέσεις από τη Ν.Δ., δεν έχει την ανάλογη συμπαράσταση;». Για να του θυμίσει κάποιος, μετά τη λήξη της συνεδρίασης πως «άλλο οι επιθέσεις από τον αντίπαλο και άλλο οι συντροφικές». Μόνος απέναντι σε όλους!

Ο Αλέξης Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος πως η κατάσταση κινδυνεύει να λάβει ευρύτερες διαστάσεις, ανέλαβε ρόλο πυροσβέστη. Κάλυψε απολύτως τον Ανδρέα Ξανθό, σημειώνοντας πως έχει την «απόλυτη συμπαράσταση του», ζήτησε από τον Νίκο Φίλη να χαμηλώσει τους τόνους στην αντιπαράθεση του με την εφημερίδα «Αυγή» ενώ κάλεσε τους πάντες «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών της κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments