Ελλάδα

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τη πανδημία

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τη πανδημία
Πανδημία μέτρα: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου στο άρθρο του στο pagenews.gr αναφέρει πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Ανοιχτό παραμένει το σενάριο για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στους ανεμβολίαστους. Η χθεσινή τραγική είδηση των 130 νέων θυμάτων, έχει,προκαλέσει σοκ στη κοινή γνώμη και έχει κινητοποιήσει τις κυβερνητικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση και η αρμόδια επιτροπή υγείας, δεν αποκλείουν να υπάρξουν και νέα μέτρα τόσο σε περιοχές που παρατηρείται αύξηση του πανδημικού φορτίου όσο και σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποκλείουν την ανακοίνωση νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, τέτοια και τόσα που ουσιαστικά θα περιορίζουν σημαντικά τη μετακίνηση τους. Στο τραπέζι των κυβερνητικών μέτρων συζητείται η απαγόρευση στους ανεμβολιάστους για τη παραμονή τους, σε εξωτερικούς χώρους ούτε με τη παρουσίαση των ειδικών rapid tests. Με άλλα λόγια θα περιορίσει δραματικά η έξοδος τους.

Πονοκέφαλος στους επιστήμονες ενόψει των εορτών

Η αυστηροποίηση των μέτρων, προκύπτει, όπως λένε και οι ειδικοί επιστήμονες εκ του γεγονότος των αυξημένων θανάτων και της προοπτικής των επόμενων ημερών. Η εορταστική περίοδος προκαλεί κυριολεκτικά πονοκέφαλο στους επιστήμονες αλλά και στη κυβέρνηση που, διακρίνει, μεν την αύξηση των εμβολιασμών αλλά ταυτοχρόνως και την υπερμετάδοση του κορωνοϊού.

Το ανησυχητικό σενάριο είναι, τη περίοδο των εορτών η συγκέντρωση πολλών πολιτών είτε σε χώρους εστίασης και κέντρων διασκέδασης είτε στις οικίες με αυξημένη συνάντηση συγγενικών προσώπων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές στα άμεσα μέτρα προστασίας θα είναι:

-Η ενίσχυση των εμβολιασμών με αυξημένες δόσεις εμβολίων σε περιοχές που παρατηρείται είτε έλλειψη είτε μειωμένο ενδιαφέρον και

-αυξημένα μέτρα ελέγχων σε όλους τους χώρους διασκέδασης και εστίασης. Η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων, όπως η μάσκα, θα είναι εκ των βασικών ελέγχων.

Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κερδίσει συνεχώς έδαφος. Τα self ή τα rapid tests, θα δώσουν τη θέση τους σταδιακά στο εμβόλιο. Δεν αποκλείεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λίαν συντόμως να ανάψει το πράσινο φως στις χώρες-μέλη για τη δυνατότητα εφαρμογής της υποχρεωτικότητας. Έτσι ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή και πέραν των συνταγματικών κανόνων της κάθε χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments