Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: «Η Όμικρον πιθανόν να είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη τον Ιανουάριο»

Φον ντερ Λάιεν: «Η Όμικρον πιθανόν να είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη τον Ιανουάριο»
Φον ντερ Λάιεν: Η νέα παραλλαγή Όμικρον ενδέχεται να κυριαρχήσει στα κρούσματα της Covid-19 στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου.

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να κυριαρχεί τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου. Αυτή την προειδοποίηση έκανε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζοντας  ότι υπάρχουν πλέον αρκετά εμβόλια για την κάλυψη της προστασίας όλων των Ευρωπαίων. Φον ντερ Λάιεν

Φον ντερ Λάιεν: «Η νέα μετάλλαξη θα κάνει την ισχυρή εμφάνισή της τον Ιανουάριο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»

Με δεδομένη την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων, «η επιστήμη μας λέει ότι πρέπει να αναμένουμε ότι η Όμικρον θα είναι ήδη η νέα κυρίαρχη παραλλαγή στην Ευρώπη από τα μέσα του Ιανουαρίου», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Την ίδια ώρα μαύρες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για τον φετινό χειμώνα. Η Όμικρον πιθανόν να προκαλεί  λιγότερο σοβαρή νόσο από την Δέλτα, το γεγονός και μόνο ότι είναι ικανή να προκαλεί τόσα κρούσματα, ακόμη και συχνές επαναλοιμώξεις, μας καθιστά σε επιφυλακή για μια επερχόμενη νέα πίεση στα ήδη βεβαρημένα συστήματα υγείας σχεδόν σε όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Το εμβόλιο προστατεύει από την νέα παραλλαγή Όμικρον

Μολονότι αρκετά ερωτήματα για τη νέα παραλλαγή παραμένουν, πολλοί επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, όσο περνάει ο χρόνος, νιώθουν όλο και πιο βέβαιοι ότι η Όμικρον είναι πιθανό να αλλάξει δραματικά την πορεία της πανδημίας όχι προς το καλύτερο αλλά προς το χειρότερο. Η νέα μετάλλαξη  έχει κιόλας εξαπλωθεί ραγδαία σε περισσότερες από 70 χώρες (και στην Ελλάδα), κερδίζοντας συνεχώς έδαφος έναντι της Δέλτα και των άλλων στελεχών του κορωνοϊού. Στην Βρετανία ανακοινώθηκε ήδη ο πρώτος θάνατος από τη παραλλαγή Όμικρον.

Φον ντερ Λάιεν

«Αυτό που βλέπουμε, είναι μια εντυπωσιακή ταχύτατη εξάπλωση», ισχυρίστηκε ο λοιμωξιολόγος Τρόελς Λίλεμπεκ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης στη Δανία, όπου οι επιστήμονες στη Σκανδιναβία εκτιμούν ότι είναι θέμα μόνο λίγων ημερών η Όμικρον να αντικαταστήσει τη Δέλτα ως η πιο δυνατή και δολοφονική μετάλλαξη.

Ένα θετικό νέο είναι ότι η τρίτη αναμνηστική δόση φαίνεται να παρέχει περισσότερη προστασία έναντι της νέας λοίμωξης  Όμικρον περίπου υπολογίζεται  στο 75%. Το εμβόλιο σώζει ζωές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments