Διεθνή

Παρίσι: Πωλείται το ασχημότερο ιταλικό αυτοκίνητο στον κόσμο

Παρίσι: Πωλείται το ασχημότερο ιταλικό αυτοκίνητο στον κόσμο
Παρίσι: Ο σχεδιασμός της Autech Zagato Stelvio AZ1 είναι ικανή να κάνει οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την παγκόσμια σταθερά του ιταλικού αυτοκινητικού στιλ.

Στο Παρίσι βρίσκεται ένα σπάνιο και πολύ ιδιαίτερο δημιούργημα αυτοκινήτου, που δείχνει ότι έχει συλλεκτική αξία διότι ένα από τα μόλις 100 αντίτυπά του εκτίθεται τους τελευταίους μήνες στην περίοπτη βιτρίνα της Automobile Art, σε ένα από τα προάστια του Παρισιού, με τιμή 99.000 Ευρώ.

Είναι το αντίτυπο με τον αριθμό 85, και ένα από τα σπάνια που καταγράφηκαν καινούρια στην Ευρώπη. Διότι το Stelvio AZ1 προοριζόταν για την μεγάλη εμφάνισή του στην  ιαπωνική αγορά και όχι στην ευρωπαϊκή. Παρίσι

Η Autech ήταν ένα παράρτημα της εταιρείας Nissan

Η Autech ήταν ένα παράρτημα της εταιρείας Nissan, που δημιουργήθηκε το 1986 για να αναλάβει τα «ειδικά προγράμματα» των εξειδικευμένων αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας. Το Μάιο του 1987 η Autech προσέγγισε τον ιταλικό οίκο Zagato και υπέγραψαν συμβόλαιο για τη δημιουργία ενός σπορ αυτοκινήτου που προοριζόταν για την ιαπωνική αγορά.

Με αυτό τον τρόπο, η ιαπωνική εταιρεία θα αναλάμβανε το σασί και τα μηχανικά μέρη, η Zagato το σχεδιασμό και το εσωτερικό. Ήταν μια λογική μοιρασιά. Η βάση για το αυτοκίνητο θα ήταν το δάπεδο του Nissan Leopard F31, ενός μεγάλου coupe, που για τις ανάγκες του Stelvio AZ1 θα συρρικνωνόταν.

Παρίσι

«Άν δείτε ένα αμάξι διαφορετικό από τα άλλα  στο Παρίσι θα είναι ένα zagato»

Στο ρύγχος η Autech θα τοποθετούσε τον κινητήρα V6 3.0 Turbo, που έμελλε να γνωρίσουμε στην Ευρώπη με το 300ZX, με μια μικρή αναβάθμιση 25 ίππων και 82 Nm – που θα αύξαναν στο τέλος τις αντίστοιχες αυτές προδιαγραφές στους 280 hp και στα 402 Nm ροπής. Τη μετάδοση θα αναλάμβανε ένα αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων με ηλεκτρονικό overdrive, με αποτέλεσμα η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 245 km/h.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου της μηχανολογικής χωροταξίας, η Zagato θα αναλάμβανε το σχεδιασμό του αμαξώματος και του εσωτερικού. Το αισθητικό αποτέλεσμα, που φυσικά είναι πάντοτε κάτι υποκειμενικό, συνοψίζεται στα λόγια του Elio Zagato, γιου του ιδρυτή της εταιρείας: «Αν δείτε ένα αυτοκίνητο που είναι διαφορετικό από τα άλλα, λίγο περίεργο και παράξενο, τότε θα είναι ένα Zagato».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments