Διεθνή

Σερβία: Κατέφθασε το αμερικανικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Σερβία: Κατέφθασε το αμερικανικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού
Σερβία: Σύντομα θα αποκτήσει και νέα παρτίδα από το αμερικάνικο φάρμακο που θα εξασφαλίσει τις ανάγκες για 50.000 ασθενείς κατά του κορωνοϊού.

Τις πρώτες δόσεις του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού που δημιουργεί η αμερικανική εταιρία MSD,  κατέφθασε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου η Σερβία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς γνωστοποίησε μέσα από το επιτελείο του ότι απόκτησε η Σερβία τη πρώτη παρτίδα του αμερικανικού αντιιικού φαρμάκου που αρκεί για την θεραπεία 11.500 ασθενών ενώ σύντομα θα καταφθάσει και νέα παρτίδα που θα εξασφαλίσει τις ανάγκες για 50.000 ασθενείς. Σερβία

«Το φάρμακο θα χορηγείται εντελώς δωρεάν»

Ο Βούτσιτς επισήμανε ότι το φάρμακο αυτό θα χορηγείται εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία όσο η ασθένεια βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, όπως παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά προβλήματα. Τόνισε μεταξύ άλλων  ότι η Σερβία είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που λαμβάνει το συγκεκριμένο φάρμακο και ανακοίνωσε την αγορά και του αντιιικού φαρμάκου της Pfizer, για το οποίο είπε πως θα φτάσει το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το πολυπόθητο φάρμακο αναμένεται.

Στη Σερβία τον περασμένο Ιούλιο εγκρίθηκε και η χορήγηση του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού Favipiravir που αποτελεί την κινεζική εκδοχή του ιαπωνικού Avigan.

Τι δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για τα χάπια θεραπείας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  ανακοίνωσε απόψε ότι αισθάνεται ενθαρρυμένος από τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc για το αντιιικό φάρμακό της για την Covid-19 και ανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του έχει παραγγείλει ήδη αρκετά τέτοια χάπια για τη θεραπεία από τον κορωνοϊό 10 εκατομμυρίων Αμερικανών. Σερβία

«Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά αν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, και από τη στιγμή που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα χάπια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία μας για να βγούμε από την πανδημία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

Νωρίτερα η Pfizer  ισχυρίστηκε ότι το αντιιικό χάπι κατά της COVID-19 συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της γρήγορης εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments