Lifestyle

Σμύρνη μου αγαπημένη: Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας

Σμύρνη μου αγαπημένη: Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας
Σμύρνη μου αγαπημένη: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Σηφουνάκης, η Αντζελα Γκερέκου. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Tanweer και θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 23/12

Πιο συγκεκριμένα, η «Σμύρνη μου αγαπημένη» μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ.  Η ταινία βγήκε το 2021, αλλά γυρίστηκε με αφορμή το 2022 και την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι δημιουργοί της δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να αναμοχλεύσουν τα πάθη του παρελθόντος, αλλά μέσω αυτής να μιλήσουν για το μεγαλύτερο σύγχρονο πρόβλημα, το προσφυγικό. 

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες.

Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments