Κόσμος

ΟΗΕ: Θετικός στον κορωνοϊό ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες

ΟΗΕ: Θετικός στον κορωνοϊό ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες
ΟΗΕ: Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και τον ΟΗΕ. Θετικός στον ιό βρέθηκε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέας του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι έχει εκδηλώσει συμπτώματα της COVID-19 και ότι τίθεται σε καραντίνα.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο των συνηθισμένων εξετάσεων στις οποίες υποβαλλόμαστε για τη δουλειά μας, έλαβα θετικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, μοριακή εξέταση)» για τον νέο κορονοϊό και «θα τεθώ σε απομόνωση όπως προβλέπουν οι ιατρικές οδηγίες», ανέφερε ο Στεφάν Ντουζαρίκ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απηύθυνε στους διαπιστευμένους συντάκτες στα Ηνωμένα Έθνη.

“Το γραφείο του Εκπροσώπου θα δουλεύει ψηφιακά μέχρι το τέλος της εβδομάδας”

Μολονότι τόνισε πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήδη λάβει αναμνηστική δόση και ότι τα συμπτώματα που βιώνει είναι «πολύ ήπια», σκοπεύει να εργάζεται από το σπίτι ωσότου να έχει αρνητικό τεστ. «Για προληπτικούς λόγους, το γραφείο του εκπροσώπου θα δουλεύει ψηφιακά ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας», πρόσθεσε.

Αργότερα χθες, ο κ. Ντουζαρίκ, σε δεύτερο μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωσε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες θα παραχωρήσει ψηφιακή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης. Ο κ. Γκουτέρες, που είχε ανακοινώσει πως τίθεται επίσης σε απομόνωση πριν από μία εβδομάδα, επειδή ενημερώθηκε πως ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα αφού υποβλήθηκε σε τεστ» χθες Τετάρτη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments