Διεθνή

Παρίσι: Tesla σκόρπισε τον θάνατο – Εταιρία ταξί αποσύρει προσωρινά το Model 3

Παρίσι: Tesla σκόρπισε τον θάνατο – Εταιρία ταξί αποσύρει προσωρινά το Model 3
Παρίσι: Tesla σκόρπισε τον θάνατο – Εταιρία ταξί αποσύρει προσωρινά το Model 3

Ένας νεκρός και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρελής πορείας, που έκανε το περασμένο Σάββατο, σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού, ένα Tesla «Model 3».

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στη Γαλλία – G7- αποσύρει προσωρινά τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla «Model 3», μετά την εμπλοκή ενός οχήματός της.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», οδηγός της εταιρείας G7 είχε τελειώσει τη δουλειά του και μετέφερε την οικογένειά του σε ένα εστιατόριο, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Χτύπησε έναν ποδηλάτη, τρεις πεζούς κι έπεσε πάνω σ΄ένα φορτηγάκι.

Ένας πεζός έχασε τη ζωή του και 20 άλλοι τραυματίστηκαν, από τους οποίους, οι τρεις δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Τεχνικό πρόβλημα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τροχαίο οφείλεται πιθανότατα σε τεχνικό πρόβλημα και συγκεκριμένα, στη δυσλειτουργία του συστήματος του μοντέλου 3 της Tesla.

Στέλεχος της γαλλικής εταιρείας ταξί ανέφερε ότι ο οδηγός προσπάθησε να φρενάρει το αυτοκίνητο, αυτό όμως επιτάχυνε.

Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν το όχημα είχε ενεργοποιήσει το σύστημα που το βάζει στον αυτόματο «Αutopilot».

Aπό την πλευρά του, ο Ζερόμ Κουμέ, δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος του Παρισιού έγραψε στο Twitter: «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι το γκάζι του οχήματος είχε κολλήσει».

Σε ανακοίνωσή τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας G7 επισημαίνουν ότι αναμένουν το πόρισμα της αστυνομίας για τα αίτια του δυστυχήματος «παγώνοντας» την κυκλοφορία των 37 Tesla Model 3 που έχουν στο στόλο τους.

H Tesla, από την πλευρά της, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Ποια είναι η εταιρία ταξί G7

Η εταιρεία ταξί G7 διαθέτει συνολικά εννέα χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι συνεργάτες της αλλά και οι κάτοχοι του αυτοκινήτου τους.

Το 50% των οχημάτων της είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά, ενώ η εταιρεία στοχεύει σε έναν 100% «οικολογικό» στόλο μέχρι το 2027.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments