Διεθνή

Τουρκία: Γυναίκες βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια

Τουρκία: Γυναίκες βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια
Τουρκία: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Βουλή, κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, όπου πιάστηκαν στα χέρια γυναίκες βουλευτές.

Για άλλη μία φορά η βουλή στην Τουρκία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε οικονομική κρίση, με τον Ερντογάν να προσπαθεί να αποσυμπιέσει την κατάσταση αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό.

Το νέο επεισόδιο συνέβη στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Η διαφορά σε σχέση με προηγούμενες φορές, είναι ότι ενώ παρακολουθούσαμε τους καυγάδες των ανδρών βουλευτών, αυτή τη φορά, πιάστηκαν στα χέρια, γυναίκες βουλευτές.

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του AKP, Μπαχάρ Αϊβαζόγλου, επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Τις χώρισαν άντρες βουλευτές που παρενέβησαν.

Τότε, σύμφωνα με το sigmalive, αντέδρασαν γυναίκες βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP, οι οποίες κατευθύνθηκαν προς το βήμα και άρχισαν να… συμπλέκονται μεταξύ τους.

Αύξησε τους μισθούς ο Ερντογάν

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50% ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κόστος ζωής στα νοικοκυριά.

Ο κατώτατος μισθός στην Τουρκία θα φτάσει το 2022, τις 4.250 λίρες (275 δολάρια), όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου. Το 2021, διαμορφώθηκε στις 2.826 λίρες, ωστόσο η υποτίμηση της λίρας μείωσε το ποσό αυτό κατά 51%.

Πάνω από το 40% όλων των εργαζομένων στην Τουρκία αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας, που σημαίνει ότι η αύξηση θα τονώσει αρκετά την οικονομία σε μια εποχή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Ερντογάν πέφτει.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι 50% και αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση τα τελευταία 50 χρόνια», είπε ο Ερντογάν. «Πιστεύω ότι αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά μας να μην συντρίψουμε τους εργαζομένους μας λόγω των αυξήσεων των τιμών. «Από τον επόμενο χρόνο θα καταργήσουμε τόσο τον φόρο εισοδήματος όσο και το φόρο χαρτοσήμου στον κατώτατο μισθό», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments