Πολιτική

Κουρουμπλής: Δεν τα λέω μόνο εγώ

Κουρουμπλής: Δεν τα λέω μόνο εγώ
Κουρουμπλής: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η διαγραφή Κουρουμπλή, δεν ήταν κεραυνός εν αίθρια. Ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου που έχει δημιουργηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαγραφή του, από τη κοινοβουλευτική ομάδα τους κόμματος, ήταν η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα:

-να μην ακυρωθεί η πολιτική σύγκρουση που επιδιώκει με τον πρωθυπουργό, αύριο το βράδυ στη Βουλή και

-να στείλει μήνυμα με πολλούς εσωκομματικούς αποδέκτες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως, λέει ο ίδιος, ήταν το «εξιλαστήριο» θύμα. Δεν ήταν ο πρώτος που αποκάλεσε με ύβρεις «δολοφόνους» τα κυβερνητικά στελέχη. Όπως υποστηρίζει ο πρώην βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογες εκφράσεις και εντός και εκτός κοινοβουλίου έχει πει ο Παύλος Πολάκης. Μιλώντας σε στενό του, περιβάλλον, έλεγε πως και οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμμέσως πλην σαφώς, τα ίδια λένε, όταν αναφέρονται πως «πίσω από κάθε νεκρό, υπάρχει το ονοματεπώνυμο του πρωθυπουργού»!

Εξέφραζε,μάλιστα, τις απορίες του, για την σχεδόν «αυτόματη», διαγραφή του. Κατά τη δική του εκτίμηση, όπως έλεγε σε συνομιλητές του, «αλλού είναι οι αιτίες», υπονοώντας πως υπάρχουν και εσωκομματικά παιχνίδια. Αναρωτιόταν, μάλιστα, αν τελικά «η διαγραφή μου, επέφερε ακόμη και πολιτικό κέρδος για τον ίδιον τον Αλέξη Τσίπρα ή για τον ΣΥΡΙΖΑ». Είναι γεγονός, πάντως, πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν ανάλογες συμπεριφορές και στάσεις από πολλούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα συνεχίσει να είναι βουλευτής. «Ανεξάρτητος», όπως δηλώνει ήδη. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε καμία νύξη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραδώσει την έδρα του. Ίσως γιατί γνώριζαν «πως θα υπήρχε απόλυτη άρνηση». Σε συνομιλητές του, έλεγε «πως αν προκληθώ από οποιονδήποτε κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας για το προϋπολογισμό, θα αντιδράσω», αφήνοντας να εννοηθεί πως το «πολιτικό του μέτωπο δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το «τελεσίγραφο»

Στον ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί εσωτερική αναστάτωση. Οι συζητήσεις, με αφορμή τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, άναψαν. Πολλοί, αναζητούσαν να «διαβάσουν», το μήνυμα που θέλουν να πιστεύουν πως έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάποιοι κάνουν λόγο για ένα «τελεσίγραφο» Τσίπρα, προς όλους εκείνους που κατά καιρούς ξεφεύγουν από το πολιτικό πολιτισμό.

Δεν ήταν λίγοι, επίσης, εκείνοι που χαρακτήρισαν τη διαγραφή ως «ανισοβαρή» κίνηση. Οι εσωτερικές συγκρούσεις που εμφανίζονται και στο δημόσιο διάλογο αλλά και η πολιτική στάση εντός και εκτός βουλής συγκεκριμένων παραγόντων, δημιούργησε, όπως λένε κάποιοι, «μια παγιωμένη κατάσταση» και η «προσπάθεια για να σπάσει το κλίμα θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια».

Μερικοί διέκριναν και ένα «μήνυμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments