Κόσμος

ΠΟΥ: Ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον – Διπλασιάζονται τα κρούσματα σε μιάμιση μέρα

ΠΟΥ: Ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον – Διπλασιάζονται τα κρούσματα σε μιάμιση μέρα
ΠΟΥ: Ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον – Διπλασιάζονται τα κρούσματα σε μιάμιση μέρα

Σε 89 χώρες έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής η παραλλαγή Όμικρον με τον αριθμό των κρουσμάτων να διπλασιάζεται σε 1,5 με τρεις ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας .

Ραγδαία εξάπλωση σε χώρες με υψηλή ανοσία

Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε χώρες με υψηλά επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό οφείλεται στην ικανότητα του ιού να διαφεύγει της ανοσιακής προστασίας, στην εγγενή αυξημένη μεταδοτικότητά του ή σε έναν συνδυασμό των δύο, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ενημέρωσή του.

Ο ΠΟΥ τον περασμένο μήνα, λίγο μετά τον εντοπισμό της Όμικρον την χαρακτήρισε παραλλαγή ανησυχίας, ενώ ακόμη πολλά πράγματα για αυτήν παραμένουν άγνωστα, μεταξύ των οποίων και η σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί.

“Ακόμη υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κλινική σοβαρότητα της Όμικρον. Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να αντιληφθούμε το προφίλ σοβαρότητας και με ποιόν τρόπο επηρεάζεται αυτή από τον εμβολιασμό και την προϋπάρχουσα ανοσία”, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Κίνδυνος υπερφόρτωσης των νοσοκομείων

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται τόσο γρήγορα σε κάποιες περιοχές τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να υπερφορτωθούν.

“Οι νοσηλείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική συνεχίζουν να αυξάνονται και δεδομένων των αυξανόμενων κρουσμάτων είναι πιθανό πολλά συστήματα υγείας να υπερφορτωθούν σύντομα”, σημειώνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments