Πως Να

Gluhwein: Πώς να φτιάξεις ζεστό κρασί στο σπίτι

Gluhwein: Πώς να φτιάξεις ζεστό κρασί στο σπίτι
Gluhwein: Το ζεστό κρασί είναι δημοφιλές την περίοδο των Χριστουγέννων και το συναντά κανείς σχεδόν σε όλες τις βόρειες χώρες.

Το Gluhwein είναι ένα ζεστό κρασί που μπορεί κάποιος να το βρει σε κάποια από τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Το άρωμά του είναι μοναδικό, ζεσταίνει τα χέρια, έχει γεύση Χριστουγέννων και είναι ό,τι πρέπει για τις συναντήσεις στο σπίτι.

Ακόμη, το κρασί αυτό φτιάχνεται πανεύκολα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η καταγωγή του mulled wine λέγεται ότι βρίσκεται στον μεσαίωνα, όπου η χρήση μπαχαρικών σε ζεστό ποτό είχε θεραπευτικές ιδιότητες.  Gluhwein

Υλικά

1 λίτρο κόκκινο κρασί

1 λεμόνι (τον χυμό του) 1 πορτοκάλι (τον χυμό του)

2 ξυλάκια κανέλας 3 γαρίφαλα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρασί σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα υλικά, ένα ένα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά, και το αφήνουμε για περίπου 20 έως 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Όσο περισσότερο το αφήσουμε στη φωτιά, τόσο πιο δυνατή θα είναι η γεύση των αρωματικών και των μπαχαρικών. Σερβίρουμε σουρώνοντας σε κούπες στις οποίες έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει ένα ξυλάκι κανέλας.

Μερικά πολύτιμα μυστικά

Διάλεξε ένα κόκκινο κρασί ξηρό, με γεμάτο σώμα και φρουτένιο άρωμα. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό –πρέπει όμως να πίνεται και σκέτο.

Έξτρα υλικά κατάλληλα για πειραματισμούς, ανάλογα με τα γούστα τα δικά σου και της παρέας: Μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κάρδαμο, ή μπαχάρι.

Ζέστανε τις κούπες στις οποίες θα σερβίρεις το κρασί, τοποθετώντας τις για 1-2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, προκειμένου να διατηρήσουν ζεστό το κρασί για περισσότερη ώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments