Διεθνή

Φλόριντα: Περίεργο τροχαίο με ένα αναποδογυρισμένο φορτηγάκι και δύο αλιγάτορες

Φλόριντα: Περίεργο τροχαίο με ένα αναποδογυρισμένο φορτηγάκι και δύο αλιγάτορες
Η ανάρτηση εξιστορεί πώς οι αστυνομικοί βρήκαν τους δύο αλιγάτορες, διαστάσεων 2,5μέτρων περίπου, «κρεμασμένους από το πίσω παράθυρο ενός SUV που βρέθηκε γυρισμένο στο πλάι»

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή ενός τροχαίου ατυχήματος στη Φλόριντα με ένα αναποδογυρισμένο φορτηγό, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δύο από τα «θύματα» ήταν μεγάλοι αλιγάτορες, που φαίνεται ότι έπιασαν ο έφηβος οδηγός και ένας φίλος σε μια πρωινή εξόρμηση για ψάρεμα και τους έριξαν στο πίσω μέρος του οχήματός τους .

Λεπτομέρειες για το ασυνήθιστο περιστατικό εμφανίστηκαν σε ανάρτηση στο Facebook από την Επιτροπή Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC). Η ανάρτηση εξιστορεί πώς οι αστυνομικοί βρήκαν τους δύο αλιγάτορες, διαστάσεων 2,5μέτρων περίπου, «κρεμασμένους από το πίσω παράθυρο ενός SUV που βρέθηκε γυρισμένο στο πλάι» στην κομητεία Χάρντι, περίπου 70 μίλια νοτιοανατολικά της Τάμπα.

Ένας αξιωματούχος της FWC, παρατήρησε ότι ένα από τα ερπετά κινούνταν. «Τους απομάκρυνε αμέσως από το όχημα και, για να είναι ασφαλείς, ασφάλισε το στόμα τους χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία», ανέφερε η ανάρτηση.

Οι νεαροί συνελήφθησαν

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον τραυματισμένο οδηγό και τον συνεπιβάτη του, νεαρούς ηλικίας 18 και 17 ετών, και τους απήγγειλαν κατηγορίες για πλημμελήματα επειδή πήραν αλιγάτορες μαζί τους χωρίς άδεια.

Οι έφηβοι δεν είπαν τι σχεδίαζαν να κάνουν με τους αλιγάτορες μόλις έφταναν σπίτι, είπε η FWC, αλλά ο μικρότερος από τους δύο ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε έναν μεγάλο βράχο για να προσπαθήσει να σκοτώσει τα πλάσματα πριν τα φορτώσει στο φορτηγό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Οι νεαροί είπαν στους αξιωματικούς ότι ήταν εκνευρισμένοι με τα ερπετά που κυνηγούσαν τις πετονιές τους.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την ανατροπή του οχήματος. Οι αλιγάτορες που ήταν ακόμη ζωντανοί την ώρα του ατυχήματος ξεψύχησαν λίγο αργότερα.

Οι αλιγάτορες είναι ένα όλο και πιο κοινό θέαμα στους δρόμους της Φλόριντα, μιας πολιτείας με πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμύρια από αυτούς.

Τον περασμένο μήνα, ένας αυτοκινητιστής βρήκε έναν αλιγάτορα μήκους περίπου 2 μέτρων κάτω από το αυτοκίνητό του στην κομητεία Collier. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι αξιωματούχοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα «επιθετικό» ερπετό που σταμάτησε την κυκλοφορία στην κομητεία Manatee.

Οι αξιωματούχοι της άγριας ζωής λένε ότι οι περισσότερες συναντήσεις ανθρώπου-αλιγάτορα συμβαίνουν κατά τους βροχερούς μήνες που ξεκινούν τον Απρίλιο, όταν τα ερπετά εγκαταλείπουν τους βάλτους στην αρχή της περιόδου ζευγαρώματος.

Αλλά το FWC συμβουλεύει ιδιαίτερα τους ψαράδες να προσέχουν τους αλιγάτορες όλες τις εποχές του χρόνου, λόγω του τεράστιου αριθμού στα κανάλια της ενδοχώρας και τις πλωτές οδούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments