Ελλάδα

Ούτε οι μισοί δεν πήραν τα δωρεάν self test – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ούτε οι μισοί δεν πήραν τα δωρεάν self test – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Ούτε οι μισοί δεν πήραν τα δωρεάν self test – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ως ένα από τα πρώτα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού κορωνοϊού την περίοδο των εορτών, ήταν η δωρεάν διανομή δυο self test σε όλους τους πολίτες.

Η πρώτη φάση ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 και η δεύτερη θα άρχιζε από τις 3 Ιανουαρίου του 2022, οπότε και όλοι οι πολίτες θα μπορούσαν να προμηθευτούν δωρεάν και δεύτερο self test.

Μέχρι στιγμής, όμως, όπως προκύπτει,ούτε οι μισοί δεν έχουν πάρει τα δωρεάν self test. Πιο συγκεκριμένα από τα φαρμακεία όλης της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες – πέρασαν μόλις 3.050.000 δικαιούχοι προκειμένου να προμηθευτούν το δωρεάν self test, ενώ συνολικά οι δικαιούχοι είναι περίπου 7, 5 εκατομμύρια.

Πότε θα γίνουν τα δύο δωρεάν self test – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με τη σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν θα γίνουν τελικά με rapid test επί πληρωμή και από τους εμβολιασμένους πολίτες ,αλλά με ισχυρή σύσταση από την Πολιτεία όσοι βγουν να διασκεδάσουν, να το κάνουν με selt test. «Όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη, πρέπει να κάνουμε self test», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι δέχτηκε εισηγήσεις για rapid test σε όλους που θα το πλήρωναν από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι, αλλά «τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του». Κάλεσε δε τους πολίτες να μη μείνουν στα δυο τεστ που θα δώσει η Πολιτεία, αλλά όποτε το κρίνουν, για να προστατεύσουν αυτούς που αγαπούν, να κάνουν να κάνουν επιπρόσθετα self test.

Τις πρώτες εβδομάδες του 2022 η 2η φάση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε σχέδιο δυο φάσεων, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε και να ληφθούν αν χρειαστεί ανάλογα με την κατάσταση μετά τις γιορτές.

Αναφερόμενος στη δεύτερη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης, είπε ότι αυτό αφορά στις πρώτες εβδομάδες του 2022 και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα εκείνης της περιόδου. Και στη “φαρέτρα” της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα μπουν η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση, όχι το κλείσιμο των σχολείων. «Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε και σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως από το περασμένο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως απουσιάζει από τη μάχη της υγείας, σημειώνοντας είναι «η μόνη στον κόσμο που αντί για λύσεις απέναντι στην κοινή απειλή θυμήθηκε ξαφνικά τις εκλογές για να λύσει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα. Είναι το τέλος ενός κατήφορου για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως καταψήφισε σχεδόν όλες τις πολιτικές κατά της πανδημίας. Πάντα απέναντι σε ό,τι ενώνει και πάντα κοντά σε ό,τι διχάζει.

Και ειλικρινά λυπάμαι για ένα κόμμα που, σε αντίθεση με όσα έλεγε ο αρχηγός του πριν από λίγο καιρό, επιλέγει να γίνει συνειδητός υπονομευτής της χώρας. Απέρριπτε τις κάλπες όταν η πανδημία υποχωρούσε και τις ζητάει τώρα που η Όμικρον επιτίθεται. Κρίμα.

Όμως η υγεία των Ελλήνων είναι πάνω από κόμματα και από τις διαφορές τους. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι οι πολίτες αδιαφορούν τελικά για όσους αδιαφορούν για το κοινό καλό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments