Διεθνή

Γερμανία: Σε «μίνι» lockdown υπό την απειλή της Όμικρον

Γερμανία: Σε «μίνι» lockdown υπό την απειλή της Όμικρον
Γερμανία: Σε «μίνι» lockdown υπό την απειλή της Όμικρον

Σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό, με φόντο τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σολτς από τις 28 Δεκεμβρίου, θα ισχύουν τα εξής:

  • Περιορισμοί στις συναθροίσεις
  • Όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, περιλαμβανομένων και των αγώνων στην Bundesliga.

Επαναξιολόγηση των μέτρων θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Bild, η καγκελαρία έχει ήδη δώσει οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και στα ομοσπονδιακά και κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας, για την εκπόνηση σχεδίων λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που, λόγω της διασποράς της Όμικρον, μεγάλος αριθμός υπαλλήλων τεθεί σε καραντίνα.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, αναφερόμενο στην παραλλαγή Όμικρον, αναβάθμισε το επίπεδο κινδύνου για τον γενικό πληθυσμό σε «πολύ υψηλό», ειδικά για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Αντίστοιχα, «υψηλός» θεωρείται ο κίνδυνος για όσους έχουν κάνει δύο εμβόλια ή έχουν νοσήσει, ενώ χαρακτηρίζεται «μέτριος» για όσους έχουν λάβει ενισχυτική δόση. Το Ινστιτούτο προειδοποιεί ακόμη για μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και για ταχεία υπερφόρτωση του συστήματος Υγείας. Διευκρινίζει ότι οι ανακοινώσεις του θα χρειαστεί να επικαιροποιηθούν, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.

Τα κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 23.428 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 6.833.050, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 462 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της νόσου αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 108.814 νεκρούς μέχρι σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments