Διεθνή

Παραλλαγή Όμικρον: Άκυρες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο

Παραλλαγή Όμικρον: Άκυρες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο
Παραλλαγή Όμικρον: Ο Δήμαρχος του Λονδίνου ανακοίνωσε την ματαίωση όλων πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων λόγω της αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει πλήξει αρκετά την Βρετανία. Μάλιστα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, προχώρησε στην ανακοίνωση της ματαίωσης όλων των εορταστικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα την Πρωτοχρονιά.

«Με τις μολύνσεις της Covid-19 σε επίπεδα-ρεκόρ στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι αποφασισμένος (…) να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανακόψω την εξάπλωση της νέας παραλλαγής και να φροντίσω να μην επιβαρυνθούν οι υπηρεσίες» υγείας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

Αντί εκδηλώσεων θα μεταδοθεί εκπομπή

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα οργανώσουμε την εκδήλωση με συμμετοχή 6.500 ανθρώπων στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», εξήγησε. «Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», επέμεινε.

Αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια «εντυπωσιακή εκπομπή», στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021. Το Λονδίνο ακολουθεί έτσι το παράδειγμα του Παρισιού, που το Σάββατο ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη ρίψη πυροτεχνημάτων και τις συναυλίες που επρόκειτο να δοθούν στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Το Μαρόκο, από την πλευρά του, επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Λήψη μέτρων πριν τις γιορτές ζητά ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον

Μάλιστα, ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον ζήτησε να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα, πριν από την Πρωτοχρονιά. Όπως δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC 4 είπε πως οι νοσηλείες θα μπορούσαν να εκτοξευτούν μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον αυξάνονται την επόμενη εβδομάδα με μια «πολύ μεγάλη επιδημία σε εξέλιξη». Και πρόσθεσε: «Το επίπεδο προστασίας από σοβαρές ασθένειες δεν είναι τέλειο και οι πολύ μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων μπορεί να μεταφράζονται σε πολύ μεγάλους αριθμούς νοσηλειών».

Κατά την συνάντηση της Sage την Πέμπτη, οι ειδικοί υποστήριξαν την απαγόρευση των κοινωνικών επαφών και της φιλοξενίας σε εσωτερικούς χώρους. Ζήτησαν μάλιστα, να ληφθούν νέα μέτρα πριν από την 1η Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται ότι είναι πλέον η κυρίαρχη μετάλλαξη στην Αγγλία και στη Σκωτία, αντικαθιστώντας τη Δέλτα. Χθες, η Βρετανία σημείωσε έναν ακόμη αριθμό ρεκόρ καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με περισσότερα από 93.000 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε επίσης ένα ρεκόρ 861.306 αναμνηστικών τρίτων δόσεων – το υψηλότερο ημερήσιο ρεκόρ μέχρι στιγμής. Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί από τους ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει αναμνηστική δόση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments