Ελλάδα

ΚΕΠΑ: 6 συλλήψεις ιατρών για παραποίηση ποσοστών αναπηρίας

ΚΕΠΑ:  6 συλλήψεις ιατρών για παραποίηση ποσοστών αναπηρίας
ΚΕΠΑ: Έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων και γιατροί, έχουν συλληφθεί από για πλαστογράφηση ποσοστών αναπηρίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων και γιατροί, έχουν συλληφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, για πλαστογράφηση ποσοστών αναπηρίας των εξετασθέντων ασθενών στα ΚΕΠΑ. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για χρηματισμό. Μεταξύ τους και υπάλληλοι που έσβηναν ή μείωναν χρέη από οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία κατόπιν χρηματισμού. ΚΕΠΑ

Τι αναφέρει το email

Ένα email, από άγνωστο αποστολέα, που εισήλθε  στις 15/7/2020 στις Εσωτερικές Υποθέσεις προέτρεψε την κινητοποίηση του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος προειδοποίησε με σχετική εντολή για διερεύνηση της καταγγελίες (σ.σ. με πρόσωπα και περιστατικά) που γίνονταν σε αυτό.

Όπως διέρρευσε από τη δικογραφία, στον 65χρονο-πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης– αποδίδονταν αρχηγικός ρόλος στο κύκλωμα, ενώ ρόλο κλειδί  φέρεται να έπαιζε και η 36χρονη κόρη του (σ.σ. δικηγόρος στο επάγγελμα). Στο email γίνονταν γνωστοποίηση και για άλλους υπαλλήλους του ΕΚΦΑ, αλλά και γιατρούς που  χωρίς τη σύμπραξη τους δεν θα μπορούσε να στηθεί το κύκλωμα.

«Εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, αποσπούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αθέμιτα χρηματικά ωφελήματα από ασθενείς, οι οποίοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν με ψευδείς αναπηρίες, κατά την διάρκεια εξέτασης τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο», γράφει χαρακτηριστικά το email – καταγγελία που έφτασε στους «Αδιάφθορους».

ΚΕΠΑ

Χρησιμοποιούσε το δικηγορικό γραφείο της κόρης του για να συναντάει τους πελάτες

Όπως προέκυψε προανακριτικά, ο 65χρονος φερόμενος ως «αρχηγός» μεταχειριζόταν  το δικηγορικό γραφείο της κόρης του ως πέπλο για να καλύψει τις συναντήσεις με τους υποψήφιος «πελάτες» που έκανε. Η δικογραφία μιλάει ακόμα και για ότι τα χρήματα που έπαιρναν, τα λάμβαναν υπό τον πρόσχημα της δικηγορικής αμοιβής έτσι ώστε να φαίνονταν νόμιμοι σε τυχόν έλεγχο των αρχών.

Παράλληλα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές του συνομιλίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θέλω να συζητάω τέτοια στο τηλέφωνο».Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments