Τεχνολογία

Κινητά τηλέφωνα: Πωλείται το πρώτο SMS στην ιστορία

Κινητά τηλέφωνα: Πωλείται το πρώτο SMS στην ιστορία
Κινητά τηλέφωνα: Το πρώτο SMS στην ιστορία αναμένεται να μπει σε δημοπρασία από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που εστάλη.

Σε δημοπρασία μπήκε το πρώτο SMS στην ιστορία που στάλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1992. Το SMS που τέθηκε σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT, δηλαδή τη «μη ανταλλάξιμη ψηφιακή μάρκα» που έχει φέρει αναστάτωση στην αγορά έργων τέχνης παγκοσμίως.

Το SMS είχε λάβει εκείνη την εποχή ο Ρίτσαρντ Τζέρβις, ένας συνεργάτης της Vodafone, και αποτελείται από 15 χαρακτήρες που συνθέτουν μια ευχή, “Καλά Χριστούγεννα”. Το μήνυμα πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον Οίκο Aguttes στη Γαλλία.

Με κρυπτονομίσματα θα πληρώσει ο αγοραστής

Ο αγοραστής μπορεί να πληρώσει με κρυπτονομίσματα και θα γίνει ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού και μοναδικού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε το πρώτο SMS στον κόσμο. Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Τα NFT, τα οποία ήταν άγνωστα μέχρι και πριν από έναν χρόνο, βασίζονται στην τεχνολογία blockchain, είναι μοναδικά και δεν μπορούν να ανταλλαγούν με άλλα αντίστοιχα, γι’ αυτό άλλωστε ονομάζονται και «μη ανταλλάξιμα» (non-fungible).

Μέσα σε λίγους μήνες κατέκτησαν τους οίκους δημοπρασιών όπου έργα πωλούνται για εξωφρενικές τιμές. Το ρεκόρ κατέχει μέχρι τώρα ένα ψηφιακό έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Beeple, που πουλήθηκε έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments