Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Τάση επιδείνωσης των νέων διαγνώσεων το τελευταίο τριήμερο

Μαγιορκίνης: Τάση επιδείνωσης των νέων διαγνώσεων το τελευταίο τριήμερο
Μαγιορκίνης: Τάση επιδείνωσης των νέων διαγνώσεων το τελευταίο τριήμερο

«Βελτίωση» έδειξε μεσοσταθμικά ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στη χώρα μας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, ωστόσο τις τελευταίες δύο ημέρες και σήμερα, παρατηρείται τάση επιδείνωσης την οποία παρακολουθούμε στενά» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθηγητής Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Σήμερα είναι χαρακτηριστικό ότι είδαμε 42% περισσότερες διαγνώσεις από την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή την προηγούμενη Πέμπτη» σημείωσε.

Επίσης όπως ανέφερε ο αριθμός των θανάτων έδειξε επίσης μείωση της τάξης του 12%, η πίεση στο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να είναι αυξημένη αλλά υπάρχουν συνεχιζόμενες τάσης αποσυμπίεσης.

«Ο αριθμός των ατόμων παρακολούθησης στις ΜΕΘ παραμένει σταθερός, με μικρή μείωση. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο ωστόσο υποχώρησε κατά 11% και το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων πλησιάζει στο 1» όπως συμπλήρωσε.

Δίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα παγκοσμίως σημείωσε ότι στην Ευρώπη, παρατηρείται επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση των νέων διαγνώσεων με Covid κατά 7%.

Όπως ενημέρωση χθες Τετάρτη σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφηκαν 904.000 διαγνώσεις, που όπως είπε «είναι αριθμός που δεν έχει καταγραφεί από τις 29 Απριλίου» και προειδοποίησε ότι «πλησιάζουμε να δούμε το ένα αρνητικό ρεκόρ διαγνώσεων να σπάει μετά το άλλο».

Οι συστάσεις της Επιτροπής των ειδικών

  • Να μειώσουμε τις πιθανότητες να εκτεθούμε στον ιό.
  • Όσοι ήρθαν πρόσφατα από το εξωτερικό -πέρα από τα υποχρεωτικά τεστ- να περιορίσουν τις στενές επαφές τους με τους ευάλωτους.
  • Να παραμένουμε στο σπίτι αν εμφανίσουμε συμπτώματα.
  • Οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Όλοι οι εμβολιασμένοι μετά από στενή επαφή με κρούσμα να μειώσουν την κινητικότητα και να κάνουν δύο τεστ τις επόμενες 7-10 μέρες.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments