Ελλάδα

Μενίδι: Ελάφι από την Πάρνηθα εγκλωβίστηκε σε αυλή σπιτιού

Μενίδι: Ελάφι από την Πάρνηθα εγκλωβίστηκε σε αυλή σπιτιού
Μενίδι: Ελάφι από την Πάρνηθα εγκλωβίστηκε σε αυλή σπιτιού

Ένα μεγάλο αρσενικό ελάφι από την Πάρνηθα, προφανώς αποπροσανατολισμένο, πήδηξε τα κάγκελα και τον φράχτη ενός σπιτιού στο Μενίδι και βρέθηκε εγκλωβισμένο στην αυλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το ελάφι έχει εγκλωβιστεί στην αυλή από τις 2:30 τα ξημερώματα, και αν και έχει ενημερωθεί το Δασαρχείο Πάρνηθας, περίμεναν να έρθει κτηνίατρος.

Η αστυνομία κλήθηκε αλλά παρότι βρέθηκε στο σημείο δεν μπορούσε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια έως ότου έρθουν οι αρμόδιοι προκειμένου να απομακρύνουν το ελάφι και να το μεταφέρουν σε ασφαλές περιβάλλον.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια του ιδιοκτήτη του σπιτιού στη θέα του απρόσμενου επισκέπτη, καθώς από τις 2:30 τα ξημερώματα οπότε και πήδηξε το ελάφι στην αυλή του, στέκεται κοντά του για να το προσέχει, αφού υπήρχε κίνδυνος τόσο για το τρομαγμένο ελάφι, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.

Όπως εξήγησε, το σπίτι είναι σε κεντρικό σημείο του Μενιδιού και η απλή λύση, να ανοίξει την πόρτα της αυλής και κάποια στιγμή το ελάφι να μπορέσει να φύγει, θα εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για το ζώο, όσο και για τυχόν διαβάτες ή αυτοκίνητα που θα «βρίσκονταν στον δρόμο του», καθώς είναι και τρομαγμένο. Μάλιστα, όπως λέει, του έριξε τροφή, αν και το ελάφι είχε «φροντίσει» να φάει ορισμένα από τα φυτά που βρίσκονταν στην αυλή. Το ζώο παρέμεινε στην αυλή για τουλάχιστον 6 ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments