Ελλάδα

Θωμαΐδης: Τα λύματα δείχνουν επίπεδα κορύφωσης Νοεμβρίου

Θωμαΐδης: Τα λύματα δείχνουν επίπεδα κορύφωσης Νοεμβρίου
Θωμαΐδης: O καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ανέφερε ότι τα λύματα δείχνουν επίπεδα κορύφωσης Νοεμβρίου, ενώ το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Ο Νίκος Θωμαΐδης έκανε λόγο σε συνέντευξη του για δραματική και απότομη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένονται και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτής της εβδομάδας στη χώρα μας, ώστε οι ειδικοί να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. «Αυτή τη στιγμή, στα λύματα της Αττικής το ιικό φορτίο φαίνεται να είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με 2.000-2.300 κρούσματα ημερησίως, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τέτοια επίπεδα είχαμε δει στην κορύφωση του Νοεμβρίου και στον Ιούλιο, στο προηγούμενο κύμα», επεσήμανε και εκτίμησε ότι λόγω της Όμικρον τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ περισσότερο.

“Οι υγειονομικοί βλέποντας την κατάσταση στο ΕΣΥ εισηγούνται lockdown”

Παράλληλα, διευκρίνισε πως αν αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων ένα μέρος αυτών θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο. «Οι νοσηλείες αφορούν κυρίως τα άτομα άνω των 60 ετών. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση και για τους ανεμβολίαστους ή τους εμβολιασμένους με 1 δόση», είπε.

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα, ο καθηγητής είπε ότι οι υγειονομικοί βλέποντας την κατάσταση στο ΕΣΥ εισηγούνται lockdown. Ο ίδιος με βάση τα λύματα τόνισε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα.

“Με την τρίτη δόση αυξάνεται η προστασία και ως προς την Όμικρον”

Προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα καθώς από τη μια λοιμώξεις αυξάνονται στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και από την άλλη η Όμικρον φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Με την τρίτη δόση εμβολίου σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον και συνεπώς θα πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του κ. Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και μέτρα στην εστίαση, ο κ. Θωμαΐδης απάντησε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να ακούγονται από έναν επιστήμονα της υγείας του διαμετρήματός του κ. Παυλάκη ωστόσο ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει εάν θα ληφθεί το ένα ή το άλλο μέτρο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι όπως η αγορά αλλά και η συνολική ψυχική υγεία στην κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments