Διεθνή

Κορωνοϊός AstraZeneca: Αποτελεσματικές οι τρεις δόσεις έναντι της Όμικρον

Κορωνοϊός AstraZeneca: Αποτελεσματικές οι τρεις δόσεις έναντι της Όμικρον
Κορωνοϊός AstraZeneca: Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τρεις δόσεις είναι αποτελεσματικές κόντρα στην μετάλλαξη Όμικρον.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Η φαρμακευτική AstraZeneca ανακοίνωσε ότι οι τρεις δόσεις του εμβολίου είναι αποτελεσματικές έναντι της παραλλαγής.

Η φαρμακευτική εταιρεία, προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, επικαλούμενη στοιχεία από εργαστηριακή έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η έρευνα, που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη σε επιστημονική επιθεώρηση ελεγμένη από ομότιμους, δείχνει ότι το επίπεδο αντισωμάτων έναντι του Όμικρον μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης ήταν υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφάνιζαν άνθρωποι που είχαν μολυνθεί και αναρρώσει από covid-19.

Τι ανέφερε στην ανακοίνωση

Μετά τη χορήγηση τριών δόσεων του AstraZeneca το επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του Όμικρον ήταν αντίστοιχο με αυτό έναντι του στελέχους Δέλτα έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου, προσθέτει η έρευνα.

Η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία επεσήμανε ότι οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πραγματοποίησαν την έρευνα ήταν ανεξάρτητοι από αυτούς που εργάστηκαν πάνω στο εμβόλιο.

Τι είχε αναφέρει η φαρμακευτική για την παραλλαγή

Σχετικά με την Όμικρον, είπε ότι η νέα παραλλαγή περιέχει μεταλλάξεις που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά από εμβολιασμό ή προηγούμενη νόηση, μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά όσον αφορά την αποτροπή μιας λοίμωξης λόγω της Όμικρον.

Πρόσθεσε πάντως πως μια μειωμένη προστασία έναντι της πιθανότητας λοίμωξης “δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και μειωμένη προστασία έναντι της σοβαρής νόσου και του θανάτου. Εωσότου μάθουμε περισσότερα, ας είμαστε επιφυλακτικοί και ας πάρουμε μέτρα για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της νέας παραλλαγής”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments