Διεθνή

Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ: Η ταινία που απέτυχε εισπρακτικά αλλά έγινε παγκόσμια επιτυχία

Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ: Η ταινία που απέτυχε εισπρακτικά αλλά έγινε παγκόσμια επιτυχία
Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ: Προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ από τα οποία δεν κατάφερε να πάρει κανένα και τα δικαιώματα τα αγόρασε ο σκηνοθέτης από τον συγγραφέα.

Στη λίστα με τις δημοφιλέστερες ταινίες του IMDb, η ταινία κατέχει τη πρώτη θέση με βάση τις ψήφους του κοινού και θεωρείται μία από τις κορυφαίες ταινίες του σινεμά όλων των εποχών. Ο λόγος για το «Shawshank Redemption» που στην Ελλάδα ερμηνεύτηκε ως «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» και με τις ψήφους περίπου 1.629.000 χρηστών κατέχει τη μεγάλη πρωτιά του IMDb!  Ρίτα Χέιγουορθ

Προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ από τα οποία δεν κατάφερε να πάρει κανένα

Μπορεί η ταινία να βρίσκεται στην κορυφή στην «εγκυκλοπαίδεια» του κινηματογράφου IMDb, ωστόσο η πορεία της στο box office δεν ήταν η αναμενόμενη, προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ από τα οποία δεν κατάφερε να πάρει κανένα και τα δικαιώματα τα αγόρασε ο σκηνοθέτης από τον συγγραφέα Steven King για μόλις ένα ευρώ.

Όσον αφορά την υπόθεση της ταινίας, ένας τραπεζίτης, ο Andy Dufresne, κατηγορήθηκε για τον θάνατο της γυναίκας και του εραστή της και οδηγήθηκε στη φυλακή «Shawshank». Είκοσι χρόνια οργάνωνε το σχέδιο απόδρασης του και το κατάφερε χάρη σε μια αφίσα της Ρίτα Χέιγουορθ… Στη φυλακή γνωρίστηκε και έγινε φίλος με τον Ellis «Red» Redding.

 Ρίτα Χέιγουορθ

 Ρίτα Χέιγουορθ: Πόσο κοστίζουν τα δικαιώματα της ταινίας

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Steven King με «Rita Hayworth and Shawshank Redemption», ο οποίος πούλησε τα δικαιώματα του βιβλίου στον σκηνοθέτη και φίλο του Frank Darabont για μόλις ένα δολάριο!

Ειδικότερα, όπως ενημερωνόμαστε στο Oscars.org, η πρώτη προσπάθεια του Darabont πίσω από την κάμερα ήταν πάλι σε κείμενο του King και επρόκειτο για ένα 30λεπτο φιλμ βασισμένο στην ιστορία «The Woman in the Room». Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε μέσω της τακτικής: «Dollar Baby» του Steven King. Δηλαδή ένα συμβόλαιο που έδινε την άδεια σε επιλεγμένους δημιουργούς και φοιτητές να χρησιμοποιούν ιστορίες του μεγάλου συγγραφέα για μόλις ένα δολάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments