Διεθνή

Κορωνοϊός: Ρεκόρ τετραμήνου κατέγραψαν τα κρούσματα στην Κίνα

Κορωνοϊός: Ρεκόρ τετραμήνου κατέγραψαν τα κρούσματα στην Κίνα
Κορωνοϊός: Ρεκόρ τετραμήνου καταγράφηκε στην Κίνα, καθώς αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων.

Ρεκόρ τετραμήνου καταγράφηκε στην Κίνα, καθώς αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Από τις 140 μολύνσεις που καταγράφηκαν οι 87 μεταδόθηκαν τοπικά λένε αξιωματούχοι. Οι κάτοικοι στην Σιάν απαγορεύεται να φύγουν από την πόλη χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση του εργοδότη τους ή των τοπικών αρχών και από τα νοικοκυριά μόνο ένα μέλος μπορεί να πάει να αγοράσει τα απαραίτητα κάθε δύο ημέρες.

Κίνα: Ανακοίνωσε ότι έφτασε 100.000 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας

Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση της Κίνας ότι έφτασε – δύο χρόνια μετά – τις 100.000 κρούσματα covid-19 από την αρχή της πανδημίας, η οποία υπενθυμίζεται πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πέρα από μικρές, σποραδικές εστίες, η Κίνα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στο έδαφός της ήδη από την άνοιξη του 2020. Έκτοτε, οι Κινέζοι έχουν επιστρέψει σχεδόν σε έναν κανονικό τρόπο ζωής.

Πώς μετρούν τα κρούσματα

Ωστόσο, αντίθετα με τις περισσότερες χώρες, οι Κινέζοι δεν περιλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Τους μετρούν ξεχωριστά, ανακοινώνοντας τον αριθμό τους κάθε 15 ημέρες περίπου.

Στην Κίνα έχουν πεθάνει 4.636 άνθρωποι λόγω της covid-19 από την αρχή της πανδημίας. Από τον Μάιο του 2020 επισήμως έχουν πεθάνει λόγω της νόσου μόνο δύο ασθενείς στη χώρα.

Οι Κινέζοι μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στα εστιατόρια, τα καταστήματα, τα νοσοκομεία, τους τουριστικούς χώρους και στην εργασία τους, όμως πρέπει να επιδεικνύουν ένα πιστοποιητικό στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτό εμφανίζεται υπό τη μορφή ενός κωδικού QR και το οποίο βεβαιώνει ότι το άτομο που το διαθέτει δεν έχει μεταβεί σε περιοχή που έχει πληγεί από covid-19 και δεν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments