Διεθνή

Σελέστ Μπάρμπερ: Η γυναίκα που διακωμωδεί τους influencers του instagram

Σελέστ Μπάρμπερ: Η γυναίκα που διακωμωδεί τους influencers του instagram
Με 8,6 εκατομμύρια ακόλουθους η Σελέστ Μπάρμπερ είναι η αντι-influencer, εκείνη που διακωμωδεί τους λαμπερούς, καλλίγραμμους, πλούσιους, διάσημους και εκπροσώπους της σύγχρονης γλυκιάς ζωής στην κοινωνική πλατφόρμα

Όποιος έχει instagram είναι αδύνατον να μην την ξέρει. Με 8,6 εκατομμύρια ακόλουθους η Σελέστ Μπάρμπερ είναι η αντι-influencer, εκείνη που διακωμωδεί τους λαμπερούς, καλλίγραμμους, πλούσιους, διάσημους και εκπροσώπους της σύγχρονης γλυκιάς ζωής στην κοινωνική πλατφόρμα.

Η Σελέστ Μπάρμπερ είναι μια «κανονική» γυναίκα με μαγικές ικανότητες. Κάνει τον κόσμο να γελά, μέσα από σύντομες αναρτήσεις στις οποίες παρουσιάζει το τέλειο ινσταγκραμικό «προϊόν» που είναι στο στόχαστρό της και μετά τον εαυτό της με παρόμοιο ντεκόρ και κοστούμι, σε ένα ιδιότυπο «πριν» και «μετά», όπου το μετά απενοχοποιεί και λυτρώνει την καθημερινή γυναίκα και το μη τέλειο σώμα της.

View this post on Instagram

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber)

Η Σελέστ Μπάρμπερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, σπούδασε υποκριτική και σύντομα κατάλαβε πόσο της άρεσε να κάνει τον κόσμο να γελά. Έτσι μετά τη συμμετοχή της σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, αποφάσισε να στραφεί στην κωμωδία.

Στις αρχές Ιανουαρίου του 2015, άρχισε να αναδημιουργεί φωτογραφίες διασημοτήτων και διάσημων γυναικών στο instagram. Η Μπάρμπερ και η αδερφή της έστελναν η μία στην άλλη γραπτά μηνύματα για το πώς αυτές οι γυναίκες υποτίθεται ότι κάνουν καθημερινές δραστηριότητες και άρχισαν να κοροϊδεύουν την απεικόνιση.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Μπάρμπερ εμφανίστηκε σε κωμικά βίντεο που κυκλοφόρησε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Tom Ford. Τα τρία βίντεο, που δημοσιεύτηκαν στους αντίστοιχους λογαριασμούς της Μπάρμπερ και του Ford στο Instagram, δείχνουν τον Ford να διδάσκει την Μπάρμπερ πώς να περπατά στην πασαρέλα, ενώ εκείνη προσπαθεί να πάρει κρυφά μερικά από τα ρούχα στο σπίτι στην τσάντα της. Το βίντεο προβλήθηκε στο after party του σόου του Ford, που άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Τα βίντεο έρχονται μετά τη συνεργασία του «ζευγαριού» σε ένα προηγούμενο κωμικό βίντεο με τον Φορντ και τη Μπάρμπερ να κάνουν μια «δυναμική» στάση σε έναν τερματικό σταθμό αεροδρομίου.

Στο κωμικό σόου της «Challenge Accepted», η Μπάρμπερ παρατηρεί ότι «στον κόσμο της γυναίκας αν έχεις συγκεκριμένα προσόντα — αν είσαι πραγματικά ψηλή και αδύνατη, ξέρεις, όλο χέρια και τα πόδια – αν είσαι μια εξαιρετική, πανέμορφη γυναίκα και θέλεις να δημοσιεύσεις γυμνές φωτογραφίες σου, εσύ, φίλη μου, δίνεις δύναμη. Αυτό είναι ενδυνάμωση των γυναικών. Σας ευχαριστώ. Τώρα, αν δεν είστε και τόσο ψηλές και αδύνατες και θέλετε επίσης να δημοσιεύσετε γυμνές φωτογραφίες σας, δεν ενδυναμώνετε τις γυναίκες. Είστε, ωστόσο, πολύ γενναίες» – το υπονοούμενο είναι ότι, σε αυτό το πλαίσιο, το «θαρραλέος»ή το «γενναίος» είναι ο κωδικός για το «χοντρός».

Πριν από λίγα χρόνια, θα ήταν στα όρια του αστείου οι γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, να αναρτούν φωτογραφίες από τα μη τέλεια σώματά τους καθώς το να μην διαθέτεις κορμί μοντέλου αποτελούσε ένα είδος αποτυχίας. Οι αναπαραστάσεις της Μπάρμπερ είναι καθαρτικές γιατί βρήκε έναν απλό, κομψό τρόπο να ανατρέψει αυτό το κλισέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments