Διεθνή

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα στην Ευρώπη υπό τη σκιά της Όμικρον

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα στην Ευρώπη υπό τη σκιά της Όμικρον
Κορωνοϊός: “Καμπανάκι” έχει χτυπήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

“Καμπανάκι” έχει χτυπήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Μάλιστα, αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν πάνω από 4.500 εμπορικές πτήσεις το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθώς το αυξανόμενο κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού κυρίως της μετάλλαξης  Όμικρον, δημιούργησε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και δυσκολίες για τους ταξιδιώτες των εορτών.

Αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν τουλάχιστον 2.401 πτήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων, που τυπικά είναι μια ημέρα με μεγάλη κίνηση στα αεροδρόμια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ιστότοπου FlightAware.com. Σχεδόν 10.000 ακόμα πτήσεις είχαν καθυστερήσεις.

Ποια η κατάσταση σε Ευρωπαϊκές χώρες λόγω της Όμικρον

Στη Γαλλία σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με 94.124 νέες μολύνσεις. Νέο ρεκόρ μολύνσεων από τον κορωνοϊό κατέγραψε η Γαλλία, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να πλησιάζει τα 100.000, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία την Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 94.124 νέα κρούσματα ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων έφτασε σε υψηλό επταμήνου, στους 16.200.

Το τελευταίο 24ωρο άλλοι 167 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 122.462 από την αρχή της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται στα 8,98 εκατομμύρια, γεγονός που κατατάσσει τη Γαλλία στην έβδομη θέση στον κόσμο.

Στην Ιταλία το 28% των κρουμάτων οφείλεται στην Όμικρον. Η παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει γενικό συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ιταλία. Μάλιστα ο ΠΟΥ έχει ήδη προβλέψει πως θα υπάρξει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στις χώρες της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό η χώρα έχει προβεί στην αύξηση του επιπέδου επιφυλακής μετά και τα νέα μέτρα.

Η παραλλαγή Όμικρον ανιχνεύεται πλέον στο 28% των κρουσμάτων. Μέσα σε δύο εβδομάδες όμως, προειδοποιεί το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, το ποσοστό της αναμένεται να διπλασιαστεί.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους συμπατριώτες του «ύψιστη προσοχή και μεγάλη σωφροσύνη, ιδίως στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments