Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Πρόβλεψη – σοκ για 12.000 κρούσματα ίσως και αύριο

Γκίκας Μαγιορκίνης: Πρόβλεψη – σοκ για 12.000 κρούσματα ίσως και αύριο
Γκίκας Μαγιορκίνης: Πρόβλεψη – σοκ για 12.000 κρούσματα ίσως και αύριο

Μετά και τη σημερινή «μαύρη» ανακοίνωση των περισσοτέρων των 9.000 κρουσμάτων, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα παραπάνω.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, στην Ελλάδα κατεγράφη ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, δείχνοντας την ταχύτατη μεταδοτικότητα της Όμικρον

Δεν αποκλείονται 12.000 κρούσματα του κορωνοϊού

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑI, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως «περιμένουμε 10 με 12.000 κάποια στιγμή», ενώ τόνισε πως είναι αδύνατον ακόμη να εκτιμήσει με ακρίβεια που θα φτάσει αυτή έξαρση κρουσμάτων.

«Θα περιμένουμε μια αύξηση και μετά ένα πλατό» σε υψηλό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Το πού φτάσει αυτό το πλατό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το υπολογίσουμε» συνέχισε.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως τα σενάρια που προσπαθούν να υπολογίσουν αυτή την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αποτυγχάνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που ούτε ο ίδιος θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες.

«Θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων, τα 12.000 είναι ένα ενδεικτικό νούμερο» αρκέστηκε να σημειώσει ο καθηγητής, προσθέτοντας  «είναι πιθανό να δούμε αυτό το νούμερο και αύριο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments