Ελλάδα

Κρίσιμη η συνεδρίαση της επιτροπής υγείας

Κρίσιμη η συνεδρίαση της επιτροπής υγείας
Νέα μέτρα: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την συνεδρίαση των ειδικών, αλλά και για τα δεδομένα που θα κρίνουν τα μέτρα.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων, το «άναρχο»εορταστικό κλίμα, οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε κέντρα διασκέδασης, έχουν προκαλέσει κόκκινο συναγερμό στη κυβέρνηση. Σε λίγες ώρες συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπής υγείας. Μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται κρίσιμη καθώς όλα, πλέον, είναι ανοιχτά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται νωρίς σήμερα το πρωί να επικοινωνήσει με τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τελευταία δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής θα υπάρξει εξειδίκευση των προτεινόμενων μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων δυο ημερών. Όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέτρα τα οποία θα είναι εφαρμόσιμα και πριν το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Νέα φάση υποχρεωτικότητας

Η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να επιτρέψει σε πρώτο επίπεδο την ελεύθερη διακίνηση στην αγορά, τηρουμένων, όμως, των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τη προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη έχουν αρχίσει να επιβάλλονται και πρόστιμα. Και σε επίπεδο ιδιοκτητών καταστημάτων, ειδικά στο χώρος της εστίασης και διασκέδασης όσο και σε πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια νέα φάση υποχρεωτικότητας. Στην Ευρώπη όλο και περισσότερο ακούγονται ηχηρές φωνές που πιέζουν την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει άμεσα σε επίσημες ανακοινώσεις που να ισχύουν για όλες τις χώρες.

Κάνεις, όμως, δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι. Είναι σοβαρές οι πιθανότητες όλα τα μέτρα να ανακοινωθούν πριν τη Πρωτοχρονιά αλλά να έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Οι πληροφορίες είναι διάχυτες από μείωση του ωραρίου έως και κλείσιμο καταστημάτων, ειδικά στο χώρο της εστίασης. Αν και το τελευταίο δεν φαίνεται να έχει ευήκοα ώτα στο κυβερνητικό επιτελείο. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει καθολική απαγόρευση σε όσους παραμένουν ακόμη ανεμβολιαστοί. Και σε εξωτερικούς χώρους! Αναφορικά με τα σχολεία , θα κριθεί τη τελευταία στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες.

Ήδη, πάντως στη κυβέρνηση επικρατεί κινητοποίηση. Οι ιδιωτικές  κλινικές θα διαθέσουν  περισσότερες από 300 κλίνες για Covid ενώ θα αυξηθεί σημαντικά και η συνδρομή των ιδιωτικών ιατρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments