Διεθνή

Φρεντερίκ Σινίστρα: Πέθανε από κορωνοϊό ο πρωταθλητής του kickboxing

Φρεντερίκ Σινίστρα: Πέθανε από κορωνοϊό ο πρωταθλητής του kickboxing
Φρεντερίκ Σινίστρα: Σε ηλικία 41 ετών έφυγε από την ζωή ο παγκόσμιος πρωταθλητής του kickboxing ύστερα από την μάχη του με τον κορωνοϊό.

Την τελευταία του πνοή άφησε, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του κικ μποξινγκ, Φρεντερίκ «The Undertaker» Σινίστρα, από κορωνοϊό. Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ πίστευε ότι η νεαρή του ηλικία και η σωματική του δύναμη θα τον προστάτευαν από τον ιό, τον οποίο θεωρoύσε κάτι σαν γρίπη.

Ο ανεμβολίαστος κικ μπόκερ πέθανε στο σπίτι του, στο Βέλγιο και ενώ προηγουμένως είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Ο προπονητής του, Οσμάν Γιγκίν, είπε ότι είχε αναγκάσει τον αθλητή να μπει στο νοσοκομείο, αφού προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα συνέχιζε να τον εκπαιδεύει.

Η περιπέτεια του και η ανάρτηση του μέσα στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Φρέντερικ Σινίστρα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη Νοέμβρη, όταν υποχρεώθηκε από τον προπονητή του να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, και πόσταρε στα social media φωτογραφίες του από κλίνη της εντατικής. Σε ένα από τα βίντεο που είχε ανεβάσει εκείνο το διάστημα, ο 41χρονος kickboxer εμφανιζόταν να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ενώ έγραφε στη λεζάντα της ανάρτησης ότι «δεν είχε χρόνο για χάσιμο για τεμπέληδες».

Τελικά, στις 15 Δεκεμβρίου πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του, με την σύζυγό του να κάνει γνωστή την είδηση. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε κερδίσει πολλούς διεθνείς και ευρωπαϊκούς τίτλους στο kickboxing, έχοντας ρεκόρ 39-9.

Το βίντεο πριν το νοσοκομείο

Αλλά σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook στις 24 Νοεμβρίου, ο Σινίστρα φαίνεται να παλεύει να πάρει ανάσα, ενώ τάχθηκε ενάντια στην πανδημία, απέρριψε τον COVID-19 και ισχυρίστηκε ότι ένας «μικρός ιός» δεν επρόκειτο να τον σταματήσει.

«Δεν έχω χρόνο για χάσιμο με τεμπέληδες», έγραψε ο Σινίστρα σε μια συνοδευτική λεζάντα. Μέρες αργότερα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι, όπου φέρεται να πήρε οξυγόνο. Στις 13 Δεκεμβρίου, ο Σινίστρα απάντησε σε σχόλια στη σελίδα του στο Facebook, γράφοντας: «Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Αναρρώνω στο σπίτι, όπως θα έπρεπε. Θα επιστρέψω χίλιες φορές πιο δυνατός.

Τρεις μέρες αργότερα ο θάνατος του Σινίστρα ανακοινώθηκε από τη σύντροφό του στη σελίδα του στο Facebook. Όπως πολλοί, ο Σινίστρα πίστευε ότι η σχετικά νεαρή του ηλικία και η φυσική του κατάσταση θα ήταν αρκετή προστασία έναντι τυχόν συμπτωμάτων COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments