Διεθνή

Ζαν-Μαρκ Βαλέ: Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club» και του «Big Little Lies»

Ζαν-Μαρκ Βαλέ: Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club» και του «Big Little Lies»
Ζαν-Μαρκ Βαλέ: Είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ για το «Dallas Buyers Club» του 2013, με πρωταγωνιστές τους Μάθιου Μακόναχι και Τζάρεντ Λέτο.

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, σκηνοθέτης της συγκλονιστικής ταινίας «Dallas Buyers Club» αλλά και άλλων μεγάλων πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών όπως το «Big Little Lies» του HBO, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του έξω από την πόλη του Κεμπέκ, στον Καναδά. Η αιτία θανάτου του 58χρονου σκηνοθέτη και παραγωγού δεν έχει βγει στο φως της δημοσιότητας ακόμη. Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ για το «Dallas Buyers Club»

Ο συμπαραγωγός του, Νέιθαν Ρος, απέτισε φόρο τιμής στον συνεργάτη και φίλο του μιλώντας σε ανακοίνωσή του για έναν «πραγματικό καλλιτέχνη και γενναιόδωρο, τρυφερό άνθρωπο». «Όποιος συνεργαζόταν μαζί του διέκρινε αμέσως το ταλέντο και το όραμά του. Ήταν φίλος, δημιουργικός συνεργάτης μου και τον έβλεπα σαν τον μεγαλύτερο αδελφό μου» επισημαίνει  για τον Βαλέ ο Ρος, συνεχίζοντας λέγοντας  ότι, αν και θα λείψει πολύ σε όλους, τον παρηγορεί η ιδέα ότι η «η επιδραστική δουλειά του με το πανέμορφο στιλ σκηνοθεσίας του» θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα από τα έργα του.

Ο Βαλέ είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ για το «Dallas Buyers Club» του 2013, με πρωταγωνιστές τους Μάθιου Μακόναχι και Τζάρεντ Λέτο. Αξίζει να τονιστεί ότι και οι δυο σταρ βραβεύτηκαν με το χρυσό αγαλματίδιο για την συγκλονιστική τους ερμηνεία στη συγκεκριμένη ταινία, που αφηγούνταν την πραγματική ιστορία του Ρον Γούντραφ, ενός ασθενή AIDS που εισήγαγε παράνομα στο Τέξας φαρμακευτικά προϊόντα και τα διένειμε σε άλλους ασθενείς που τα είχαν ανάγκη μέσω του «Dallas Buyers Club».

Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Το βραβείο Emmy για την καλύτερη  σκηνοθεσία ταινίας

Την επόμενη χρονιά ο Βαλέ σκηνοθέτησε την Ρις Γουίδερσπουν στην ταινία «Wild» και συνέχισε τη μακρά συνεργασία του με την ηθοποιό στη μίνι σειρά «Big Little Lies» του HBO, με την οποία κέρδισε μάλιστα και Emmy σκηνοθεσίας. Βασισμένη στο bestseller της Λιάν Μοριάρτι, η σειρά περιλάμβανε μεγάλα ονόματα τους Χόλιγουντ όπως την Λόρα Ντερν, την Νικόλ Κίντμαν και την Σαιλίν Γούντλι, και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την καλλιτεχνική της αξία, τόσο σε επίπεδο σκηνοθεσίας όσο και ερμηνειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments