People

Κιάνου Ριβς: Ένας σταρ με αυτογνωσία

Κιάνου Ριβς: Ένας σταρ με αυτογνωσία
Ο Κιάνου Ριβς ανακηρύχθηκε ως το «αγόρι του internet» από τις χρήστριες του διαδικτύου, ως ένας άνδρας που σέβεται τις γυναίκες, είναι καθημερινός και απρόσιτος ταυτόχρονα

Ο Κιάνου Ριβς δεν μεγαλώνει, παλιώνει σαν το καλό κρασί. Εργασιομανής, σεμνός, φιλάνθρωπος και απλός. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κιάνου Ριβς ανακηρύχθηκε ως το «αγόρι του internet» από τις χρήστριες του διαδικτύου, ως ένας άνδρας που σέβεται τις γυναίκες, είναι καθημερινός και απρόσιτος ταυτόχρονα, μια ευγενική φυσιογνωμία με προσωπικότητα που αποπνέει γαλήνη, σοφία και μια – μικρή – δόση μελαγχολίας που τον εκτοξεύει στο γυναικείο φαντασιακό ως τον θλιμμένο πρίγκιπα.

Ο Κιάνου Ριβς έχει περάσει πολλά, όπως ένας καθημερινός άνθρωπος, η λάμψη του δεν τον προστάτεψε από την ανθρώπινη μοίρα και την απώλεια και αυτό το στοιχείο είναι που τον καθιστά αγαπητό, γιατί είναι σχεδόν σαν κι εμάς τους θνητούς. Οι αυθόρμητες καλές πράξεις του είναι θρυλικές και δίχως ο ίδιος να τις κοινοποιεί και να τις διαφημίζει γίνονται γνωστές από στόμα σε στόμα, δημιουργώντας μια αίγλη γύρω από το όνομά του.

Σύμφωνα με την Wikipedia, ο Ριβς γεννήθηκε στη Βηρυτό από αγγλίδα μητέρα και αμερικανό πατέρα από τη Χαβάη με χαβανέζικη, κινεζική, αγγλική, ιρλανδική και πορτογαλική καταγωγή! Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογειακή εστία όταν ο Κιάνου ήταν τριών και τον ξανασυνάντησε στα 13 του. Μετά από περιπλάνηση της μητέρας του με διάφορους συζύγους σε Σίδνεϊ και Νέα Υόρκη, η οικογένεια κατέληξε στο Τορόντο του Καναδά. Εσωστρεφές παιδί, ο Κιάνου άλλαξε τέσσερα σχολεία και ονειρευόταν να γίνει παίκτης του χόκεϊ. Στα 15 του άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, μια επιλογή από την οποια δεν παρέκκλινε ποτέ.

Το πορτρέτο που σκιαγραφεί η συμπρωταγωνίστριά του στο blockbuster Speed, η Σάντρα Μπούλοκ μιλώντας για εκείνον στο Esquire, περιγράφει με τον ακριβέστερο τρόπο το χαρακτήρα του.

«Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα του Speed, o Ριβς και η Μπούλοκ έκαναν παρέα και κάποια στιγμή η Μπούλοκ είπε πως ποτέ δεν είχε δοκιμάσει σαμπάνια με τρούφες. «Αλήθεια;» απάντησε ο Ριβς. «Ναι, αλήθεια». Και η κουβέντα πήγε σε άλλα θέματα.

Λίγες ημέρες μετά, η Μπούλοκ ήταν στο σπίτι της μαζί με μια φίλη της. Έβαφαν τα νύχια τους όταν άκουσαν τον ήχο μιας μηχανής έξω από το σπίτι, ήταν ο Κιάνου. Χτύπησε το κουδούνι, η Μπούλοκ άνοιξε και τον είδε να στέκεται στο κατώφλι με λουλούδια στα χέρια, σαμπάνια και τρούφες. Της είπε, «Νομίζω ότι θα ήθελες να δοκιμάσεις σαμπάνια με τρούφες και να δεις πώς είναι». Κάθισε στον καναπέ, άνοιξαν την σαμπάνια, άνοιξαν και τις τρούφες. Ο Ριβς άπλωσε το χέρι του και η Μπούλοκ του έβαψε τα νύχια, μαύρα όπως τα δικά της.

Δεν έμεινε πολύ. Είχε ραντεβού. Τηλεφώνησε και είπε ότι είναι στον δρόμο, κι έφυγε».

 

«Μερικές φορές με τρελαίνει», λέει η Μπούλοκ. «Όταν πρωτογνωριστήκαμε προσπαθούσα συνεχώς να γεμίζω τη σιωπή με ακατάσχετη φλυαρία, για να νιώσω άνετα. Όσο έλεγα χαζομάρες, τόσο πιο σιωπηλός ήταν εκείνος. Σκεφτόμουν “δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει, με κοιτάζει μπερδεμένος. Είναι σιωπηλός. Είπα κάτι που τον προσέβαλε;”. Και μετά από μια – δύο ημέρες θα ερχόταν με ένα σημείωμα ή ένα δωράκι λέγοντας “σκέφτηκα αυτό που είπες”… Πόσους ανθρώπους ξέρετε σαν κι αυτόν;».

Λίγους Σάντρα, λίγους…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments