Πολιτική

Πλεύρης: Η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να κυριαρχήσει στην Αττική

Πλεύρης: Η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να κυριαρχήσει στην Αττική
Πλεύρης: O υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και πως η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να κυριαρχήσει.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για τους τρεις πυλώνες των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Ακόμη, ανέφερε πως μέσα στην ημέρα οι ειδικοί πρόκειται να εξετάσουν την επιβολή μέτρων στο σκέλος της διασκέδασης, της τηλεργασίας και των γηπέδων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως υπάρχει μία μεγάλη αύξηση στην Αττική τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας πως η παραλλαγή Όμικρον έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμενο. Σχετικά με την συνεδρίαση της επιτροπής, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως στο τραπέζι θα τεθούν περιορισμοί σχετικά με την διασκέδαση, τα γήπεδα και την τηλεργασία.

Τι συζητείται

Όσον αφορά τη διασκέδαση επισήμανε πως αυτό που συζητείται κυρίως είναι ο περιορισμός στο ωράριο και οι πελάτες να είναι καθήμενοι, ενώ σχετικά με τα σχολεία τόνισε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως το θέμα θα επανεξεταστεί λίγο πριν αυτά ανοίξουν.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που παρακολουθείται εκτενώς, ενώ κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι διασκέδασαν έξω τα Χριστούγεννα.

Τα τρία πακέτα μέτρων

Υπό αυτό το πρίσμα στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής πακέτα μέτρων:

Κέντρα διασκέδασης

Οι συρροές κρουσμάτων που έχουν βρεθεί το τελευταίο πενθήμερο τόσο σε μεγάλα κλαμπ στο Γκάζι, όσο και σε γνωστά στέκια στο κέντρο της Αθήνας σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα πρόστιμα που κόπηκαν σε ένα 24ωρο για μη χρήση μάσκας ξεπέρασαν τα 600 αποδεικνύει πως τα κέντρα διασκέδασης αποτελούν «ενεργές βόμβες μεταδοτικότητας» περισσότερο από ποτέ.

Γι΄αυτό το επικρατέστερο μέτρο είναι η εστίαση και η διασκέδαση να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει πως τα κέντρα διασκέδασης είτε θα πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο πρόγραμμα είτε θα πρέπει να κλείσουν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το σενάριο πάντως να μείνουν μόνο αυτά ανοιχτά έχει απορριφθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για τους ειδικούς η θέσπιση ωραρίου δεν είναι σημαντικότερη του πακέτου που θα ληφθεί για όσους μπαίνουν στους συγκεκριμένους χώρους. Οι ειδικοί θα εξετάσουν λοιπόν τόσο τη κατάργηση της μουσικής, όσο και την κατάργηση του χορού, η οποία θεωρείται σίγουρη.

Τηλεργασία

Το δεύτερο πακέτο αφορά την αύξηση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η επιτροπή αναμένεται σήμερα να καθορίσει το ακριβές ποσοστό της υποχρεωτικότητας της τηλεργασίας, το οποίο θα κλειδώσει στη συνέχεια από την κυβέρνηση. Ο αριθμός που φαίνεται να προκρίνεται είναι η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 30-40%.

Γήπεδα

Το τρίτο πακέτο σχετίζεται με τα γήπεδα, καθώς αν και είναι ανοιχτοί χώροι, η μάσκα παραμένει στις τσέπες των φιλάθλων. Οι ειδικοί δεν απορρίπτουν την απαγόρευση των φιλάθλων εντελώς, ωστόσο μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments