Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή

Γιάννης Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή
Γιάννης Οικονόμου: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και την παραλλαγή Όμικρον.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου. Σήμερα, σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη πρόκειται να έχουμε πάνω από 15.000 κρούσματα, με την μετάλλαξη Όμικρον να φαίνεται να σέρνει τον χορό των μολύνσεων. Δεν αποκλείεται επίσης να έχουμε εφαρμογή μέτρων νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Στην αρχή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως συμπληρώνεται ένα έτος από τότε που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Συνέχισε δε αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον και την αύξηση των κρουσμάτων. Γιάννης Οικονόμου

“Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες”

«Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και ότι θα πιεστεί το σύστημα υγείας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί από όλους μας συνέπεια και υπευθυνότητα». Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τις νεότερες ηλικίες».

Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους

«Τα επόμενα 24ωρα είναι σκοπός μας να μην μεταφερθεί από τους νεότερους στις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ο ενδεδειγμένος».

Ακόμη, σε σχετική με τα σχολεία ερώτηση, ανέφερε πως ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Δείτε live την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments