Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδος: Ντέρμπι ΠΑΟΚ με ΑΕΚ για την φάση των 8

Κύπελλο Ελλάδος: Ντέρμπι ΠΑΟΚ με ΑΕΚ για την φάση των 8
Κύπελλο Ελλάδος: Η κλήρωση της φάσης των προημιτελικών έβγαλε ντέρμπι μεταξύ δικεφάλων, ενώ ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Παναιτωλικό.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για την φάση των προημιτελικών για το Κύπελλο Ελλάδος. Η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να παίξει κόντρα στον Παναιτωλικό. Ακόμη, ορίστηκαν και οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων.

Πέρα από αυτά βατές αποστολές έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Άρης απέναντι στην Λαμία. Τα πρώτα παιχνίδια αναμένεται να γίνουν 18 με 20 Ιανουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν 25 με 27 του μήνα.

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών: 

Άρης – Λαμία Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ημιτελική φάση

Νικητής του Άρης – Λαμία VS Νικητής του Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας Νικητής του Παναιτωλικός – Ολυμπιακός VS Νικητής του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ημερομηνίες αγώνων: 8-10 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 1-3 Μαρτίου

Λίγα λόγια για την διοργάνωση

Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση ποδοσφαίρου ανδρών, μετά το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής (Super League). Διοργανώτρια αρχή του θεσμού είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Από την έναρξή του το 1931 έχει διεξαχθεί 79 φορές, στις οποίες κυπελλούχος αναδείχθηκε τις 78.

Από την περίοδο 2018-19 (με εξαίρεση την περίοδο 2020-21) στο Κύπελλο Ελλάδας συμμετέχουν οι Π.Α.Ε. των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας και οι 53 κυπελλούχοι σύλλογοι των τοπικών Ε.Π.Σ.  Από την αγωνιστική περίοδο 2013−14 έως την περίοδο 2017-18 μετείχαν μόνο οι σύλλογοι των δύο ανώτερων εθνικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, ενώ μέχρι τη σεζόν 2012−13 λάμβαναν επίσης μέρος αυτοί της Γ΄ Εθνικής (Φούτμπολ Λιγκ 2 κατά το 2010-2013). Παλαιότερα και έως την περίοδο 1970−71, δικαίωμα προαιρετικής συμμετοχής είχαν και οι αγωνιζόμενοι στα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), με αποτέλεσμα κάποιες χρονιές ο συνολικός αριθμός των ομάδων να φτάνει ή ακόμα και να υπερβαίνει τις 200. Κατά καιρούς υπέστη διαφοροποιήσεις της επίσημης ονομασίας του, όπως π.χ. με την προσθήκη ονομασιών των εκάστοτε χορηγών.

Η πιο επιτυχημένη ομάδα του θεσμού είναι ο Ολυμπιακός με 28 τίτλους (εκ των οποίων τα 22 αήττητα), ο οποίος κατέχει και το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων με 5 σερί τρόπαια (αήττητα) από την περίοδο 1956-57 έως και την περίοδο 1960-61 [4]. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ο κάτοχος του τροπαίου για το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments