Ελλάδα

Απαγωγή στο Ντράφι: Σε εξέλιξη το θρίλερ – Τι ζητά η αστυνομία

Απαγωγή στο Ντράφι: Σε εξέλιξη το θρίλερ – Τι ζητά η αστυνομία
Σε εξέλιξη το θρίλερ της απαγωγής επιχειρηματία στο Ντράφι - Τι ζητά η αστυνομία

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ της απαγωγής γνωστού επιχειρηματία, στην Πεντέλη, από τα ξημερώματα της Τετάρτης

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία εφιστά την προσοχή λόγω των κρίσιμων ωρών με την απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματία στο Ντράφι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ζητώντας να μην αναπαράγονται πληροφορίες που δεν προέρχονται επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Αναφορικά με την υπόθεση του 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος απήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου 2021 από την περιοχή του Πικερμίου, παρακαλούμε να μην αναπαράγονται πληροφορίες που δεν προέρχονται επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία, δεδομένου ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρξε επικοινωνία των φερόμενων ως απαγωγέων με τους οικείους του και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε ένα ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση αντιμετωπιζόταν από την Ασφάλεια Αττικής ως απαγωγή ωστόσο μέχρι να υπάρξει επιβεβαιωμένη επικοινωνία δεν μπορούσε να γίνει σχετική αναφορά.

Ζήτησαν λύτρα οι απαγωγείς

Το γεγονός ότι ζητήθηκαν λύτρα πριν περάσει καν ένα 24ωρο εκτιμάται ότι οι απαγωγείς δεν έχουν εμπειρία, καθώς συνήθως η επικοινωνία γίνεται μερικά 24ωρα αργότερα.

Εκείνο που θεωρούν βέβαιο είναι ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στο μικροσκόπιο των απαγωγέων του εδώ και καιρό.

Το χρονικό της απαγωγής

Την ώρα, όμως, που του έκλεισαν τον δρόμο και με αστραπιαίες κινήσεις τον ακινητοποίησαν και τον μετέφεραν στο όχημά τους ο απαχθείς μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν φίλο του. Στη θέα τους άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έτσι οι Αρχές ενημερώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα για την απαγωγή του. Και αυτό ίσως είναι άλλο ένα σημαντικό λάθος των δραστών, που ενδεχομένως αποδειχθεί πολύτιμο για την πορεία της υπόθεσης.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι Αρχές θα έχουν στα χέρια τους το ακριβές στίγμα από το σύστημα GPS του κινητού τηλεφώνου του θύματος, ενώ η κεραία κινητής τηλεφωνίας θα δείξει και όλα τα ενεργά κινητά τηλέφωνα στο σημείο την επίμαχη ώρα.

Σύμμαχος στις έρευνες και οι κάμερες ασφαλείας της Τροχαίας και καταστημάτων που έχουν καταγράψει την διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το εστιατόριο όπου δειπνούσε με φίλους μέχρι το σημείο μηδέν.

Σημειώνεται πως ο ίδιος επιχειρηματίας είχε δεχτεί πυρά στο παρελθόν από επίδοξους ληστές στο κατάστημά του.

Ήδη στη ΓΑΔΑ έχουν καταθέσει οι συγγενείς του.

Η αστυνομία εντόπισε καμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Φοίνικα στα Σπάτα, με τις πληροφορίες να λένε ότι πρόκειται για το όχημα του επιχειρηματία και το πρώτο όχημα που χρησιμοποίησαν οι απαγωγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments