Ελλάδα

Γεροτζιάφας για Όμικρον: Θα κυριαρχήσει πλήρως την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα

Γεροτζιάφας για Όμικρον: Θα κυριαρχήσει πλήρως την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα
Γεροτζιάφας για Όμικρον: Ο καθηγητής Αιματολογίας εξέφρασε την ανησυχία του για την επέλαση της μετάλλαξης στην Ελλάδα.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας μίλησε για την επέλαση της Όμικρον στην Ελλάδα, αλλά και την επιδημιολογική εικόνα. Νωρίτερα ο Νίκος Τζανάκης είχε αναφέρει πως αναμένει μέχρι και 30.000 νέα κρούσματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο καθηγητής Αιματολογίας της ιατρικής Σχολής της Σορβόννης σημείωσε δε ότι είναι λάθος το μήνυμα εφησυχασμού ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού προκαλεί ήπια νόσηση. Ακόμη, τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει κυριαρχήσει πλήρως μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στην Ελλάδα. Παρατήρησε επίσης πως ήταν λάθος η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και το πρόβλημα στην Ελλάδα είχε υποτιμηθεί.

“Χρειάζεται μια ευρεία συναίνεση στην Ελλάδα”

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας υπογράμμισε ότι είναι λάθος το μήνυμα του εφησυχασμού που δίνεται στην Ελλάδα, ότι η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ήπια νόσηση και πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση το στέλεχος αυτό δεν προκαλεί ηπιότερη νόσηση από το αρχικό στέλεχος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου μέσα σε λίγες μέρες μετά την επικράτηση της Όμικρον η πίεση στις ΜΕΘ ανέβηκε από το 25% στο 59%.

Τέλος, ο καθηγητής επέμεινε ότι χρειάζεται μια ευρεία συναίνεση στην Ελλάδα κι ανάμεσα στα κόμματα γιατί η χώρα μας εισέρχεται σε μια μεγάλη υγειονομική κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας «εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας» λέγοντας ταυτόχρονα ότι ναι μεν «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αρνείται να φτιάξει στρατηγική» όμως «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης είναι σε καλή κατεύθυνση γιατί αποδέχεται το γεγονός ότι χρειάζεται στρατηγική».

Μάλιστα ο κ. Γεροτζιάφας δήλωσε ότι «η πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ακούσει αυτά που λέμε οι επιστήμονες και να βάλει μπροστά στις ευθύνες τους, τους πολιτικούς, έτσι ώστε να χαράξουν κοινή στρατηγική. Το κράτος έχει ευθύνη όχι απλά να ενημερώνει αλλά να βάζει φίλτρα και φραγμούς, γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments