Ελλάδα

Πότε θα εκτεθούν στην Εθνική Πινακοθήκη οι πίνακες που είχαν κλαπεί

Πότε θα εκτεθούν στην Εθνική Πινακοθήκη οι πίνακες που είχαν κλαπεί
Έξι μήνες μετά τον εντοπισμό τους, το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο και ο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν δεν έχουν εκτεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη

Έξι μήνες μετά τον εντοπισμό τους σε μια ρεματιά οι κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν δεν έχουν ακόμη εκτεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη.

Τα δύο έργα αφού παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραδόθηκαν στους πραγματογνώμονες προκειμένου να συντηρηθούν, καθώς για εννιά χρόνια βρισκόταν σε τελείως ακατάλληλες συνθήκες.

Στην Εθνική Πινακοθήκη οι πίνακες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πίνακες έχουν μεταφερθεί με άκρα μυστικότητα σε χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία συντήρησης.

Η διευθύντρια Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα είχε δηλώσει στις αρχές Ιουλίου ότι τα έργα επρόκειτο να εκτεθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη. Μόνο τον Νοέμβριο ανέφερε ότι ο πίνακας του Πικάσο θα εκτεθεί μαζί με τις μόνιμες συλλογές Δυτικοευρωπαϊκής Τέχνης όταν ανοίξει πλήρως η σχετική πτέρυγα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments