Διεθνή

ΗΠΑ: Τα rapid test πιθανώς να βγάζουν λάθος αποτελέσματα στην μετάλλαξη Όμικρον

ΗΠΑ: Τα rapid test πιθανώς να βγάζουν λάθος αποτελέσματα στην μετάλλαξη Όμικρον
ΗΠΑ: Τα κιτ για να κάνει κανείς εξέταση στο σπίτι, ολοένα πιο ευρέως γνωστά, πλέον εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Τα τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό είναι αρκετά επιρρεπής στην μετάλλαξη Όμικρον απ’ ό,τι σε προηγούμενες, σύμφωνα με τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ. Αυτό έχει ως αντίκτυπο πως τα τεστ αυτού του είδους είναι ενδεχόμενο να δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν κάποιος ή κάποια νοσεί από την παραλλαγή Όμικρον. ΗΠΑ

«Τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα τεστ αντιγόνων πράγματι ανιχνεύουν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά έχουν μειωμένη ευαισθησία», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Αμερικάνικος  ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA).

Σημαντικό είναι να υπογραμμιστεί  πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση τους, με την τήρηση των οδηγιών χρήσης

«Αν κάποιος λάβει αρνητικό αποτέλεσμα αφού κάνει τεστ αντιγόνων, αλλά υπάρχουν υποψίες πως έχει μολυνθεί (…), για παράδειγμα αν έχει συμπτώματα (της COVID-19) ή υψηλή πιθανότητα μόλυνσης, λόγω έκθεσης, είναι σημαντικό να κάνει μοριακή εξέταση (σ.σ. τεστ PCR)», ισχυρίζεται ο οργανισμός.

Τα τεστ αντιγόνων αναζητούν τα αντιγόνα στην επιφάνεια του ιού• τα μοριακά τεστ ψάχνουν το γενετικό του υλικό. Τα πρώτα ήταν ήδη λιγότερο ευαίσθητα από τα δεύτερα, θύμισε ο FDA.

Η ευαισθησία των τεστ αυτών μειώνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας των πολλαπλών μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον. ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αγορά 500 εκατομμυρίων rapid test

Ειδικότερα, οι εξετάσεις αντιγόνων, γνωστές επίσης και ως γρήγορα τεστ (rapid test), θεωρούνται χρήσιμα από τους ειδικούς γενικά, καθώς μπορούν να γίνονται σε καθημερινή βάση, στο σπίτι, με λίγα χρήματα, βοηθώντας να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Στις ΗΠΑ τα κιτ για να κάνει κανείς εξέταση στο σπίτι, ολοένα πιο ευρέως γνωστά, πλέον εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ, εν μέρει λόγω τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που αποδίδεται κυρίως στην Όμικρον και εν μέρει λόγω της πρωτοχρονιάς και της εορταστικής περιόδου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αγορά 500 εκατομμυρίων γρήγορων τεστ που μπορούν να γίνονται στο σπίτι. Οι Αμερικανοί θα μπορούν να τα παραγγέλνουν μέσω ειδικού ιστότοπου που θα λειτουργεί από τον Ιανουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments