Πολιτική

Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα
Κορωνοϊός: O υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί για τις 3 Ιανουαρίου ισχύουν από αύριο στις 06:00.

Σε ανακοινώσεις για την ισχύ των μέτρων που αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών, προχωρά αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Tα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Πέμπτης.  Ειδικότερα, από αύριο τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικά τα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

“Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει “

«Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς με την ΔΕΛΤΑ.

Η Όμικρον είναι κυρίαρχη και από τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα. Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ. Είμαστε σε επαφή με δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες», είπε ο υπουργός Υγείας. 

“Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας θα επανεξεταστεί”

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι “Η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί τους καλύπτει από την Όμικρον και να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν καλύπτεται η Όμικρον από τα εμβόλια”.

Πρόσθεσε ότι ακριβώς επειδή έχουμε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη και με την αναμνηστική δόση γι’ αυτό δεν έχουμε πολλές νοσηλείες. Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας θα επανεξεταστεί, είπε ο κ. Πλεύρης αλλά και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Εξειδίκευση των μέτρων

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι” τα μέτρα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί

Διασκέδαση: Ωράριο έως τις 12 μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους και απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή ωράριο έως τις 2 τα ξημερώματα.

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν με τηλεργασία και χρήση διπλής μάσκας.  Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι συμπολίτες μας που πλήττονται είναι στις νεότερες γενιές. ”

Δείτε τις ανακοινώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments