Τεχνολογία

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Το σημερινό doodle της Google

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Το σημερινό doodle της Google
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Εορταστικό είναι το σημερινό doodle της Google καθώς εντός ολίγων ωρών πρόκειται να αλλάξει ο χρόνος.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και το σημερινό doodle της Google είναι εορταστικό.  H Google στόλισε το σήμα της με λαμπάκια και καπέλο πάρτι ενώ μια καραμέλα με το 2021 είναι έτοιμη να σκάσει όταν αλλάξει ο χρόνος. Στο Γρηγοριανό ημερολόγιο, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς (σε κάποιες χώρες λέγεται Η νύχτα του Αγίου Σιλβέστρου), είναι η τελευταία μέρα του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου.

Σε πολλές χώρες, η παραμονή γιορτάζεται με βραδινά πάρτι, όπου πολλού άνθρωποι χορεύουν, τρώνε, πίνουν και βλέπουν ή ρίχνουν πυροτεχνήματα. Οι εορτασμοί συνεχίζονται και μετά τα μεσάνυχτα, την Ημέρα της Πρωτοχρονιάς (1η Ιανουαρίου). Βέβαια φέτος λόγω της πανδημίας οι σκηνές αυτές θα αποφευχθούν.

Τα Νησιά Γραμμής Ισημερινού (μέρος του Κιριμπάτι) και το Τόνγκα, είναι παραδείγματα περιοχών που καλωσορίζουν πρώτες το νέο έτος, ενώ το Μπαίηκερ (ένα ακατοίκητο μέρος στις Απομακρυσμένες Νησίδες των Ηνωμένων Πολιτειών) και η Αμερικανική Σαμόα είναι από τις τελευταίες.

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments