Κόσμος

Florona: Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα της νόσου – Τι είναι

Florona: Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα της νόσου – Τι είναι
Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που καταγράφει κρούσμα της Florona, μιας διπλής μόλυνσης με κορωνοϊό και γρίπη

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως σημειώνουν αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ με περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα την ημέρα, στο Ισραήλ καταγράφεται το πρώτο κρούσμα της νόσου Florona (συνδυασμός των λέξεων influenza – γρίπη – και corona – κορωνοϊός).

Πρόκειται, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Ισραήλ, για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορωνοϊου και το στέλεχος της γρίπης σε μια διπλή και ταυτόχρονη «επίθεση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot,  ένα κρούσμα διπλής μόλυνσης καταγράφηκε σε μια γυναίκα που μπήκε στο Ιατρικό Κέντρο Rabin αυτή την εβδομάδα για να γεννήσει.

Συνδυασμός δύο ιών

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να μελετά το κρούσμα και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν ο συνδυασμός των δύο ιών προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι άλλοι ασθενείς μπορεί να είχαν «Florona» αλλά δεν είχαν διαγνωστεί.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ ενέκρινε μια τέταρτη δόση εμβολίου για τα άτομα που είναι πιο ευάλωτα στον COVID-19, και γίνεται η πρώτη χώρα που το κάνει, καθώς προετοιμάζεται για ένα κύμα λοιμώξεων που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Όμικρον.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Nachman Ash, ανακοίνωσε την απόφαση σε συνέντευξη Τύπου αργά την Πέμπτη.

Όπως είπε, η απόφαση βασίζεται σε πρώιμη έρευνα και ότι οι αξιωματούχοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης σε περισσότερους πολίτες καθώς αξιολογούν την κατάσταση.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Ισραήλ έλαβε το πρώτο του φορτίο χαπιών που αντιμετωπίζουν τις χειρότερες επιπτώσεις του COVID-19. Το Ισραήλ έχει σήμερα περισσότερους από 20.000 ενεργούς ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων 94 που είναι σοβαρά άρρωστοι. Τουλάχιστον 8.243 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον COVID-19 στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments